Birgittas nässelsoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

När våren och tidiga sommaren kommer, då kommer även nässlorna. Men, har du koll på att nässlor är otroligt gott att äta? En stor favorit…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Birgittas nässelsoppa
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

När våren och tidiga sommaren kommer, då kommer även nässlorna. Men, har du koll på att nässlor är otroligt gott att äta? En stor favorit hos många är att göra nässelsoppa och det är ju perfekt för dig som äter lchf att göra en nässelsoppa.
Massor av nyttigheter och sen krämigt och fett med grädde.
Jag kan tänka mig att man kan göra den mejerifri om man vill med kokosgrädde, men då måste man nog leka lite med smakbilden och kanske dra den lite mot det asiatiska hållet, annars kommer nog kokossmaken ta över för mycket.
Men, absolut godast blir nässelsoppan om du gör den på riktig grädde.

Recept och bild: Birgitta Höglund

En annan god och grön soppa som du kan testa om det inte finns nässlor att tillgå, det är min goda broccolisoppa.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 deciliter Förvällda nässlor
 1 Liten gul lök
 1 dl Grönsaksbuljong
 3 deciliter Grädde
 5 droppar Tamarisoja
 Lite pressad citron
 Nymalen vitpeppar
 2 msk Smör
Tips på bröd som passar till

 

Gör så här:

1

Hacka genom nässlorna så det blir som hackad spenat.
Hacka löken.

2

Fräs lök och nässlor i smöret.

3

Häll på buljong och grädde.

4

Koka upp och låt stå och puttra 20-30 minuter.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Servera med kokta ägghalvor och kanske ett gott bröd.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Förvällda nässlor
 1 Liten gul lök
 1 dl Grönsaksbuljong
 3 deciliter Grädde
 5 droppar Tamarisoja
 Lite pressad citron
 Nymalen vitpeppar
 2 msk Smör
Tips på bröd som passar till

Instruktioner

1

Hacka genom nässlorna så det blir som hackad spenat.
Hacka löken.

2

Fräs lök och nässlor i smöret.

3

Häll på buljong och grädde.

4

Koka upp och låt stå och puttra 20-30 minuter.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Servera med kokta ägghalvor och kanske ett gott bröd.

Birgittas nässelsoppa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida