Birgittas nässelsoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

När våren och tidiga sommaren kommer, då kommer även nässlorna. Men, har du koll på att nässlor är otroligt gott att äta? En stor favorit…

Läs mer 0 kommentarer
Birgittas nässelsoppa
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

När våren och tidiga sommaren kommer, då kommer även nässlorna. Men, har du koll på att nässlor är otroligt gott att äta? En stor favorit hos många är att göra nässelsoppa och det är ju perfekt för dig som äter lchf att göra en nässelsoppa.
Massor av nyttigheter och sen krämigt och fett med grädde.
Jag kan tänka mig att man kan göra den mejerifri om man vill med kokosgrädde, men då måste man nog leka lite med smakbilden och kanske dra den lite mot det asiatiska hållet, annars kommer nog kokossmaken ta över för mycket.
Men, absolut godast blir nässelsoppan om du gör den på riktig grädde.

Recept och bild: Birgitta Höglund

Kategori

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 deciliter Förvällda nässlor
 1 Liten gul lök
 1 dl Grönsaksbuljong
 3 deciliter Grädde
 5 droppar Tamarisoja
 Lite pressad citron
 Salt
 Nymalen vitpeppar
 2 msk Smör
Tips på bröd som passar till

Gör så här:

1

Hacka genom nässlorna så det blir som hackad spenat.
Hacka löken.

2

Fräs lök och nässlor i smöret.

3

Häll på buljong och grädde.

4

Koka upp och låt stå och puttra 20-30 minuter.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Servera med kokta ägghalvor och kanske ett gott bröd.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Förvällda nässlor
 1 Liten gul lök
 1 dl Grönsaksbuljong
 3 deciliter Grädde
 5 droppar Tamarisoja
 Lite pressad citron
 Salt
 Nymalen vitpeppar
 2 msk Smör
Tips på bröd som passar till

Instruktioner

1

Hacka genom nässlorna så det blir som hackad spenat.
Hacka löken.

2

Fräs lök och nässlor i smöret.

3

Häll på buljong och grädde.

4

Koka upp och låt stå och puttra 20-30 minuter.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Servera med kokta ägghalvor och kanske ett gott bröd.

Birgittas nässelsoppa

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida