Birgittas stekpannebröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept på en variant av bröd som du tillagar i stekpanna. Perfekt om du inte har en ugn tillhands. Birgittas stekpannebröd…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Birgittas stekpannebröd
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse35 minTillagning15 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept på en variant av bröd som du tillagar i stekpanna. Perfekt om du inte har en ugn tillhands. Birgittas stekpannebröd har en liten fin smak av kanel vilket du givetvis kan utesluta om du vill, men det är ganska gott. Testa att byta ut kanel mot någon annan brödkrydda.

Otroligt gott att servera med massor av smör och en skiva stark ost på.

Vill du göra det helt mejerifritt kan du byta ut grädden mot kokosgrädde och smöret mot kokosolja.

Recept och bild: Birgitta Höglund

 

Kategori

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 st Ägg
 1/2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Linfrön
 2 msk Pofiber
 2 tsk Kanel
 1/2 tsk Salt
 2 msk Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Vispa ihop äggen och grädden.

2

Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.

3

Låt allt stå och svälla i 30 minuter.

4

Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.

5

Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.

6

Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.

7

Låt svalna och skär upp i bitar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Ägg
 1/2 dl Grädde 40%
 1/2 dl Linfrön
 2 msk Pofiber
 2 tsk Kanel
 1/2 tsk Salt
 2 msk Smör till stekning

Instruktioner

1

Vispa ihop äggen och grädden.

2

Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.

3

Låt allt stå och svälla i 30 minuter.

4

Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.

5

Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.

6

Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.

7

Låt svalna och skär upp i bitar.

Birgittas stekpannebröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/