Det här är ett LCHF-recept på en variant av bröd som du tillagar i stekpanna. Perfekt om du inte har en ugn tillhands. Birgittas stekpannebröd har en liten fin smak av kanel vilket du givetvis kan utesluta om du vill, men det är ganska gott. Testa att byta ut kanel mot någon annan brödkrydda.
Otroligt gott att servera med massor av smör och en skiva stark ost på.
Vill du göra det helt mejerifritt kan du byta ut grädden mot kokosgrädde och smöret mot kokosolja.
Recept och bild: Birgitta Höglund
Vispa ihop äggen och grädden.
Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.
Låt allt stå och svälla i 30 minuter.
Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.
Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.
Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.
Låt svalna och skär upp i bitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa ihop äggen och grädden.
Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.
Låt allt stå och svälla i 30 minuter.
Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.
Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.
Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.
Låt svalna och skär upp i bitar.