Blåbärscupcakes

1
Dessa härliga små blåbärscupcakes med en blåbärsfrosting på, de
är ju hur sagolikt goda som helst. Cupcakes är ju egentligen helt
vanliga muffins som man sedan toppar med en härlig frosting.
Dessa tycker jag absolut att du ska testa.
De är självklart glutenfria och helt anpassade till dig som äter
LCHF eller keto.
Recept och bild: Lolas mat
Detta recept ger cirka 12 stycken cupcakes.
Total tid:
50 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Instructions
Blåbärsmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggen riktigt fluffigt.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
- Vispa ner de torra ingredienserna och gräddsmöret i äggvispet. Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.
- Förbered cirka 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt med så håller de formen bättre.
- Fyll formarna med någon matsked smet i botten.
- Lägg i en tesked med blåbär.
- Fyll på med mer smet och toppa med några till blåbär.
- Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter.
- Ta ut de och låt de svalna helt på galler.
Blåbärsfrosting
- Rör samman ost och blåbär. Om du använder frusna bär, så tina de först och låt de stå och rinna av lite först. Annars blir det lite för vattnigt.
- Vispa grädden till ett fast skum.
- Blanda ner ost- och bärblandningen.
- Spritsa på de kalla muffinsen.
- Servera direkt eller ställ kallt tills dess att de ska ätas.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!