Dessa härliga små blåbärscupcakes med en blåbärsfrosting på, de är ju hur sagolikt goda som helst. Cupcakes är ju egentligen helt vanliga muffins som man sedan toppar med en härlig frosting.
Dessa tycker jag absolut att du ska testa.
De är självklart glutenfria och helt anpassade till dig som äter LCHF eller keto.
Recept och bild: Lolas mat
Detta recept ger cirka 12 stycken cupcakes.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen riktigt fluffigt.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädden.
Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
Vispa ner de torra ingredienserna och gräddsmöret i äggvispet.
Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.
Förbered cirka 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt med så håller de formen bättre.
Fyll formarna med någon matsked smet i botten.
Lägg i en tesked med blåbär.
Fyll på med mer smet och toppa med några till blåbär.
Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter.
Ta ut de och låt de svalna helt på galler.
Rör samman ost och blåbär.
Om du använder frusna bär, så tina de först och låt de stå och rinna av lite först. Annars blir det lite för vattnigt.
Vispa grädden till ett fast skum.
Blanda ner ost- och bärblandningen.
Spritsa på de kalla muffinsen.
Servera direkt eller ställ kallt tills dess att de ska ätas.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen riktigt fluffigt.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädden.
Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
Vispa ner de torra ingredienserna och gräddsmöret i äggvispet.
Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.
Förbered cirka 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt med så håller de formen bättre.
Fyll formarna med någon matsked smet i botten.
Lägg i en tesked med blåbär.
Fyll på med mer smet och toppa med några till blåbär.
Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter.
Ta ut de och låt de svalna helt på galler.
Rör samman ost och blåbär.
Om du använder frusna bär, så tina de först och låt de stå och rinna av lite först. Annars blir det lite för vattnigt.
Vispa grädden till ett fast skum.
Blanda ner ost- och bärblandningen.
Spritsa på de kalla muffinsen.
Servera direkt eller ställ kallt tills dess att de ska ätas.