Blåbärscupcakes

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Dessa härliga små blåbärscupcakes med en blåbärsfrosting på, de är ju hur sagolikt goda som helst. Cupcakes är ju egentligen helt vanliga muffins som man…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Blåbärscupcakes
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa härliga små blåbärscupcakes med en blåbärsfrosting på, de är ju hur sagolikt goda som helst. Cupcakes är ju egentligen helt vanliga muffins som man sedan toppar med en härlig frosting.
Dessa tycker jag absolut att du ska testa.
De är självklart glutenfria och helt anpassade till dig som äter LCHF eller keto.

Recept och bild: Lolas mat

Detta recept ger cirka 12 stycken cupcakes.

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Blåbärsmuffins
 4 Ägg
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 3 deciliter Blåbär, färska eller frusna
Blåbärsfrosting
 3 deciliter Grädde
 100 g Färskost
 1 dl Blåbär

 

Gör så här:

Blåbärsmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen riktigt fluffigt.

3

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädden.

4

Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.

5

Vispa ner de torra ingredienserna och gräddsmöret i äggvispet.
Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.

6

Förbered cirka 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt med så håller de formen bättre.

7

Fyll formarna med någon matsked smet i botten.

8

Lägg i en tesked med blåbär.

9

Fyll på med mer smet och toppa med några till blåbär.

10

Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter.

11

Ta ut de och låt de svalna helt på galler.

Blåbärscupcakes

Blåbärsfrosting
12

Rör samman ost och blåbär.
Om du använder frusna bär, så tina de först och låt de stå och rinna av lite först. Annars blir det lite för vattnigt.

13

Vispa grädden till ett fast skum.

14

Blanda ner ost- och bärblandningen.

15

Spritsa på de kalla muffinsen.

16

Servera direkt eller ställ kallt tills dess att de ska ätas.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Blåbärsmuffins
 4 Ägg
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 3 deciliter Blåbär, färska eller frusna
Blåbärsfrosting
 3 deciliter Grädde
 100 g Färskost
 1 dl Blåbär

Instruktioner

Blåbärsmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen riktigt fluffigt.

3

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädden.

4

Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.

5

Vispa ner de torra ingredienserna och gräddsmöret i äggvispet.
Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.

6

Förbered cirka 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt med så håller de formen bättre.

7

Fyll formarna med någon matsked smet i botten.

8

Lägg i en tesked med blåbär.

9

Fyll på med mer smet och toppa med några till blåbär.

10

Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter.

11

Ta ut de och låt de svalna helt på galler.

Blåbärscupcakes

Blåbärsfrosting
12

Rör samman ost och blåbär.
Om du använder frusna bär, så tina de först och låt de stå och rinna av lite först. Annars blir det lite för vattnigt.

13

Vispa grädden till ett fast skum.

14

Blanda ner ost- och bärblandningen.

15

Spritsa på de kalla muffinsen.

16

Servera direkt eller ställ kallt tills dess att de ska ätas.

Blåbärscupcakes
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida