En riktigt god och saftig blåbärskaka som är helt nötfri dessutom.
Helt anpassad för dig som äter lchf eller keto/low carb.
Precis som allt annat här på LCHF-arkivet så är den glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.
Vispa ägg och sukrin gold poröst. Här behöver du använda elvisp för att få det riktigt fluffigt.
Smält smör och tillsätt vaniljpulver.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen tillsätt det smälta smöret rör i hop allt väl.
In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
Blanda 3 msk sukrin melis med 1 msk vatten.
Ringla glasyren över den helt avsvalnade kakan.
Klar att avnjuta med en god kopp kaffe.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa ägg och sukrin gold poröst. Här behöver du använda elvisp för att få det riktigt fluffigt.
Smält smör och tillsätt vaniljpulver.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen tillsätt det smälta smöret rör i hop allt väl.
In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
Blanda 3 msk sukrin melis med 1 msk vatten.
Ringla glasyren över den helt avsvalnade kakan.
Klar att avnjuta med en god kopp kaffe.