Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärslimpa

Inga röster än
Blåbärslimpa

Blåbärslimpa är ett saftigt och näringsrikt LCHF-bröd med mandel, valnötter och en hint av rom.

Perfekt till frukost eller som mellanmål, denna limpa ger en fyllig smakupplevelse med kanel och blåbär. Kesella och fiberhusk bidrar till en härlig konsistens som håller brödet saftigt.

Recept och bilder: Peggy

Några andra goda bröd att testa

The Franska
Enkelt mandelbröd
Camillas nötfria bröd

Blåbärslimpa | LCHF-arkivet
Blåbärslimpa 8
Total tid: 1 timme 40 minuter
Portioner: 1 bröd
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C.
  • Rör ihop blåbären med kanel och rom, och låt blandningen stå och dra en stund.
  • Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till ett mjöl och blanda det med fiberhusk, salt och bakpulver i en skål.
  • Vispa kesellan tillsammans med äggen i en separat skål, och tillsätt sedan blåbären med rom samt de hackade mandlarna. Blanda alltihop och låt smeten vila i cirka 10 minuter så att den sväller.
  • Häll smeten i en smord form på cirka 1 1/2 liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
  • Låt brödet svalna på ett galler under en bakduk, och skiva upp när det är helt avsvalnat.
    Blåbärslimpa | LCHF-arkivet
  • Förvara brödet i kylskåpet.
per bröd
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg