Blåbärsmousse

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 8 röster - Betygsätt

Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag ihop detta…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Blåbärsmousse
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag ihop detta receptet på blåbärsmousse.
Supergott och riktigt enkelt att göra.
Funkar toppen att göra i förväg och sen förvara inplastad i kylen.
Sen är det bara att garnera med lite grädde och bär på toppen.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 250 g BlåbärFärska eller tinade frusna.
 0,50 dl Nick's Use Like SugarEller annan motsvarande sötning.
 1,50 deciliter Grädde
 Rivet skal av ½ citron
 1 Äggvita
Garnering
 Färska bär
ANNONS

Gör så här:

1

Mixa ihop blåbär och sötning.

2

Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.

3

Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).

4

Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.

5

Vispa äggvitan till hårt skum.

6

Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.

7

Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".

8

Ta ut och garnera innan servering.

Blåbärsmousse

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.1 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g BlåbärFärska eller tinade frusna.
 0,50 dl Nick's Use Like SugarEller annan motsvarande sötning.
 1,50 deciliter Grädde
 Rivet skal av ½ citron
 1 Äggvita
Garnering
 Färska bär

Instruktioner

1

Mixa ihop blåbär och sötning.

2

Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.

3

Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).

4

Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.

5

Vispa äggvitan till hårt skum.

6

Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.

7

Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".

8

Ta ut och garnera innan servering.

Blåbärsmousse

Blåbärsmousse

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida