Blåbärsmousse

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 9 röster - Betygsätt

Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag ihop detta…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Blåbärsmousse
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag ihop detta receptet på blåbärsmousse.
Supergott och riktigt enkelt att göra.
Funkar toppen att göra i förväg och sen förvara inplastad i kylen.
Sen är det bara att garnera med lite grädde och bär på toppen.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 250 g BlåbärFärska eller tinade frusna.
 0,50 dl Sötning
 1,50 deciliter Grädde
 Rivet skal av ½ citron
 1 Äggvita
Garnering
 Färska bär

 

Gör så här:

1

Mixa ihop blåbär och sötning.

2

Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.

3

Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).

4

Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.

5

Vispa äggvitan till hårt skum.

6

Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.

7

Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".

8

Ta ut och garnera innan servering.

Blåbärsmousse

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g BlåbärFärska eller tinade frusna.
 0,50 dl Sötning
 1,50 deciliter Grädde
 Rivet skal av ½ citron
 1 Äggvita
Garnering
 Färska bär

Instruktioner

1

Mixa ihop blåbär och sötning.

2

Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.

3

Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).

4

Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.

5

Vispa äggvitan till hårt skum.

6

Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.

7

Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".

8

Ta ut och garnera innan servering.

Blåbärsmousse

Blåbärsmousse
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida