Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag ihop detta receptet på blåbärsmousse.
Supergott och riktigt enkelt att göra.
Funkar toppen att göra i förväg och sen förvara inplastad i kylen.
Sen är det bara att garnera med lite grädde och bär på toppen.
Mixa ihop blåbär och sötning.
Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.
Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.
Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".
Ta ut och garnera innan servering.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Mixa ihop blåbär och sötning.
Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.
Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.
Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".
Ta ut och garnera innan servering.
Ingalill Skoging says:
Mixade frusna bär med lite socker, sen de andra ingredienserna. Mycket gott.