Det här är ett enkelt LCHF-recept på en blåbärssmulpaj som smakar riktigt gott ändå.
Om du använder frusna blåbär så kan du behöva blanda ner en tsk kokosmjöl i blåbären för att suga upp lite saft. Har du färska blåbär behövs det troligen inte.
Servera gärna med vispad grädde eller hemgjord vaniljsås.
Den här smulpajen kan man använda sig av till andra bär med. Testa att göra en hallonpaj kanske eller varför inte en riktigt god rabarberpaj.
Äter du strikt LCHF är detta inget för dig, då hela pajen innehåller cirka 13 gram kolhydrater.
Recept och bild från Marja
Sätt ugnen på 175 grader.
Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.
Fördela blåbären i botten av en form.
Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut och servera med vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.
Fördela blåbären i botten av en form.
Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut och servera med vispad grädde.