Blåbärssmulpaj – LCHF

2
Innehåll
Det här är ett enkelt LCHF-recept på en blåbärssmulpaj som smakar riktigt gott ändå.
Om du använder frusna blåbär så kan du behöva blanda ner en tsk kokosmjöl i blåbären för att suga upp lite saft. Har du färska blåbär behövs det troligen inte.
Servera gärna med vispad grädde eller hemgjord vaniljsås.
Den här smulpajen kan man använda sig av till andra bär med. Testa att göra en hallonpaj kanske eller varför inte en riktigt god rabarberpaj.
Äter du strikt LCHF är detta inget för dig, då hela pajen innehåller cirka 13 gram kolhydrater.
Recept och bild från Marja
Total tid:
25 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 100 g blåbär
- 1 tsk kokosmjöl (Om du använder frusna bär)
- 20 g smör
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl riven kokos
- 1 msk sötning
- 0,5 tsk malen kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.
- Fördela blåbären i botten av en form.
- Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Ta ut och servera med vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!