Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärssmulpaj – LCHF

4,17 av 6 röster
Blåbärssmulpaj – LCHF

Det här är ett enkelt LCHF-recept på en blåbärssmulpaj som smakar riktigt gott ändå.

Om du använder frusna blåbär så kan du behöva blanda ner en tsk kokosmjöl i blåbären för att suga upp lite saft. Har du färska blåbär behövs det troligen inte.

Servera gärna med vispad grädde eller hemgjord vaniljsås.

Den här smulpajen kan man använda sig av till andra bär med. Testa att göra en hallonpaj kanske eller varför inte en riktigt god rabarberpaj.

Äter du strikt LCHF är detta inget för dig, då hela pajen innehåller cirka 13 gram kolhydrater.

Recept och bild från Marja

Total tid: 25 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Om du använder frusna blåbär, börja med att tina dem och blanda sedan med kokosmjöl.
  • Fördela blåbären i botten av en form.
  • Blanda ihop de övriga ingredienserna till en smuldeg. Fördela degen över bären.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  • Ta ut och servera med vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,17 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg