Blomkål- och broccoligratäng

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 26 röster - Betygsätt

Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner. Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Blomkål- och broccoligratäng, ett perfekt tillbehör som ersätter potatisgratäng om du äter lchf.
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott tillsammans.

Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 400 g Blomkål
 400 g Broccoli
 150 g Purjolök
 4 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1,50 tsk ÖrtsaltUngefärlig mängd.
 300 g Riven ostGärna en smakrik lagrad ost.

 

Gör så här:

1

Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.

2

Strimla purjolöken och hacka vitlöken.

3

Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.

4

Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.

5

Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.

6

Tillsätt hälften av osten och rör om.
Smaka av så det är lagom med salt och peppar.

7

Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.

Blomkål- och broccoligratäng

8

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.

9

Ta ut och servera till något gott.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 26

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Blomkål
 400 g Broccoli
 150 g Purjolök
 4 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1,50 tsk ÖrtsaltUngefärlig mängd.
 300 g Riven ostGärna en smakrik lagrad ost.

Instruktioner

1

Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.

2

Strimla purjolöken och hacka vitlöken.

3

Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.

4

Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.

5

Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.

6

Tillsätt hälften av osten och rör om.
Smaka av så det är lagom med salt och peppar.

7

Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.

Blomkål- och broccoligratäng

8

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.

9

Ta ut och servera till något gott.

Blomkål- och broccoligratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Ingegerd Nilsson
    Ingegerd Nilsson says:

    Krämig och såå god 🥰
    Bjöd Svärmor på detta med helgrillad fläskytterfilé som fick gå klar i ugnen.
    Så jädra gött 😋😋😋
    Tack o bock 🙏🏼

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida