Blomkål- och broccoligratäng
0
Innehåll
Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör
till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en
bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott
tillsammans.
Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.
Total tid:
55 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
Instruktioner
- Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
- Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
- Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
- Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
- Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
- Ta ut och servera till något gott.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!