Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkål- och broccoligratäng

3,93 av 26 röster
Blomkål- och broccoligratäng

Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott tillsammans.

Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.

Total tid: 55 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
  • Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
  • Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
  • Häll på grädde och smetana. Salta med örtsalt och peppar.
  • Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
  • Tillsätt hälften av osten och rör om. Smaka av så det är lagom med salt och peppar.
  • Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
    Blomkål- och broccoligratäng
  • Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
  • Ta ut och servera till något gott.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,93 from 26 votes (26 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg