Gratänger av alla dess slag tycker jag är helt perfekt tillbehör till de flesta proteiner.
Nu senast så gjorde jag denna blomkål- och broccoligratängen till en bit helstekt älgfransyska och det blev ju supergott tillsammans.
Man kan ju givetvis variera innehållet i en gratäng och ta sånt som man har hemma.
Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
Ta ut och servera till något gott.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär upp blomkålen och broccolin i lagom stora buketter.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Fräs grönsakerna i smöret så de mjuknar lite. Ha i timjan med.
Låt koka upp och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka.
Häll upp i en lagom stor form och toppa med mer riven ost.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter tills det att gratängen har fått en härlig gyllene färg.
Ta ut och servera till något gott.
Ingegerd Nilsson says:
Krämig och såå god 🥰
Bjöd Svärmor på detta med helgrillad fläskytterfilé som fick gå klar i ugnen.
Så jädra gött 😋😋😋
Tack o bock 🙏🏼