Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkål- och broccolimos

3,86 av 14 röster
Blomkål- och broccolimos

Blomkål- och broccolimos är ett tillbehör som jag gör otroligt ofta. Det funkar till det mesta egentligen.
Framförallt så tycker jag om det till korv, eller till fisk.
Om du bara vill göra på antingen blomkål eller broccoli, så funkar ju det med. Jag tycker att det blir en fin blandning av de två.
Äter man liberalt så kan man slänga i en liten bit palsternacka med, det ger en riktigt fin smak.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instruktioner

  • Skär ner blomkålen och broccolin i lagom stora bitar. Tänk på att koktiden är lite längre på blomkålen, så skär den gärna i lite mindre bitar. Lägg ner i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
  • Häll av vattnet. Lägg i smöret och mixa ihop med antingen stavmixer eller i en matberedare. Ju längre du mixar, desto slätare blir det.
  • Ta i en klick smetana, några droppar citron och smaka av med örtsalt och peppar. Mixa ihop lite till. Servera sedan!
    Blomkål- och broccolimos
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,86 from 14 votes (14 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg