Blomkål- och broccolimos är ett tillbehör som jag gör otroligt ofta. Det funkar till det mesta egentligen.
Framförallt så tycker jag om det till korv, eller till fisk.
Om du bara vill göra på antingen blomkål eller broccoli, så funkar ju det med. Jag tycker att det blir en fin blandning av de två.
Äter man liberalt så kan man slänga i en liten bit palsternacka med, det ger en riktigt fin smak.
Skär ner blomkålen och broccolin i lagom stora bitar. Tänk på att koktiden är lite längre på blomkålen, så skär den gärna i lite mindre bitar.
Lägg ner i en kastrull och fyll på med vatten.
Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Häll av vattnet.
Lägg i smöret och mixa ihop med antingen stavmixer eller i en matberedare.
Ju längre du mixar, desto slätare blir det.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner blomkålen och broccolin i lagom stora bitar. Tänk på att koktiden är lite längre på blomkålen, så skär den gärna i lite mindre bitar.
Lägg ner i en kastrull och fyll på med vatten.
Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Häll av vattnet.
Lägg i smöret och mixa ihop med antingen stavmixer eller i en matberedare.
Ju längre du mixar, desto slätare blir det.
Jan Forss says:
Kan det funka med elvisp?
LCHF-arkivet says:
Svårt att få det slätt då…