Hoppa till innehåll
Open navigation

Blomkål- och broccolimos

3,86 av 14 röster
Sparat av: st
Blomkål- och broccolimos
Blomkål- och broccolimos är ett tillbehör som jag gör otroligt ofta. Det funkar till det mesta egentligen. Framförallt så tycker jag om det till korv, eller till fisk. Om du bara vill göra på antingen blomkål eller broccoli, så funkar ju det med. Jag tycker att det blir en fin blandning av de två. Äter man liberalt så kan man slänga i en liten bit palsternacka med, det ger en riktigt fin smak.
3,86 av 14 röster
Sparat av: st
Portioner: 3
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Du behöver

Instruktioner

  • Skär ner blomkålen och broccolin i lagom stora bitar. Tänk på att koktiden är lite längre på blomkålen, så skär den gärna i lite mindre bitar. Lägg ner i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka.
  • Häll av vattnet. Lägg i smöret och mixa ihop med antingen stavmixer eller i en matberedare. Ju längre du mixar, desto slätare blir det.
  • Ta i en klick smetana, några droppar citron och smaka av med örtsalt och peppar. Mixa ihop lite till. Servera sedan!
    Blomkål- och broccolimos
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg