Det här är ett LCHF-recept på blomkålsduchesse som du kan använda till att göra gratäng, plankstek eller bara göra fina duchessetoppar.
Ett jättegott tillbehör som inte är alltför svårt att laga heller.
Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.
Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.
Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...
Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.
Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.
Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...
Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.