Blomkålsgratäng med fetaost

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

En fantastiskt god blomkålsgratäng som passar utmärkt till både kött & fågel eller bara som den är. Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF".

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Blomkålsgratäng med fetaost
ANNONS
Profilbild för CamSkapareCamFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En fantastiskt god blomkålsgratäng som passar utmärkt till både kött & fågel eller bara som den är.

Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF".

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1/2 st blomkålshuvud
 75 g Fetaost
 2 st Ägg
 1 nypa Salt
 1 nypa Peppar

 

Gör så här:

1

Skär blomkålen i buketter & koka den

3

Lägg den kokta blomkålen i en ugnsfast form & smula över fetaosten.

5

Vispa ihop grädde, ägg, salt & peppar.

7

Häll ägg/grädd-blandningen över blomkålen & fetman.

9

Kör i ugnen på 175 grader tills stamningen stelnat & gratängen fått fin färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1/2 st blomkålshuvud
 75 g Fetaost
 2 st Ägg
 1 nypa Salt
 1 nypa Peppar

Instruktioner

1

Skär blomkålen i buketter & koka den

3

Lägg den kokta blomkålen i en ugnsfast form & smula över fetaosten.

5

Vispa ihop grädde, ägg, salt & peppar.

7

Häll ägg/grädd-blandningen över blomkålen & fetman.

9

Kör i ugnen på 175 grader tills stamningen stelnat & gratängen fått fin färg.

Blomkålsgratäng med fetaost
Profilbild för Cam

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida