Blomkålshummus

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Hummus är gjort på kikärtor normalt sett, men det är inget som vi som äter LCHF äter (om man inte kör på resistent stärkelse). Då…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Blomkålshummus
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Hummus är gjort på kikärtor normalt sett, men det är inget som vi som äter LCHF äter (om man inte kör på resistent stärkelse). Då finns denna variant på blomkålshummus som är riktigt gott.

Att kalla det för blomkålshummus blir lite fel det med, då hummus betyder kikärtor på arabiska, men det är ändå det bästa namnet jag kan komma på.

Hur som helst så är det grymt gott och perfekt om du vill hålla ner mängden kolhydrater lite.

Recept och bild: My Recipes

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 700 g Blomkål
 4 1/2 msk Olivolja
 1 tsk Rökt paprika
 2 tsk Salt
 1 tsk Chili flakes
 2 msk Saften av citron
 3 1/2 msk Tahini
 1 1/2 dl Vatten

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.

5

Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.

7

Ta fram en mixer och häll cirka 1 dl vatten i den. Tillsätt allt du haft i ugnen, citronsaft, 3 msk olja, tahini och 1½ tsk salt. Mixa ihop. Tillsätt mer vatten vid behov. Kika på videon så ser du vilken konsistens det skall ha.

9

Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Häll upp i en skål och strö lite rökt paprika över. Servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g Blomkål
 4 1/2 msk Olivolja
 1 tsk Rökt paprika
 2 tsk Salt
 1 tsk Chili flakes
 2 msk Saften av citron
 3 1/2 msk Tahini
 1 1/2 dl Vatten

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.

5

Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.

7

Ta fram en mixer och häll cirka 1 dl vatten i den. Tillsätt allt du haft i ugnen, citronsaft, 3 msk olja, tahini och 1½ tsk salt. Mixa ihop. Tillsätt mer vatten vid behov. Kika på videon så ser du vilken konsistens det skall ha.

9

Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Häll upp i en skål och strö lite rökt paprika över. Servera!

Blomkålshummus
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida