Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålshummus

5 av 2 röster
Blomkålshummus

Hummus är gjort på kikärtor normalt sett, men det är inget som vi som äter LCHF äter (om man inte kör på resistent stärkelse). Då finns denna variant på blomkålshummus som är riktigt gott.

Att kalla det för blomkålshummus blir lite fel det med, då hummus betyder kikärtor på arabiska, men det är ändå det bästa namnet jag kan komma på.

Hur som helst så är det grymt gott och perfekt om du vill hålla ner mängden kolhydrater lite.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.
  • Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.
  • Ta fram en mixer och häll cirka 1 dl vatten i den. Tillsätt allt du haft i ugnen, citronsaft, 3 msk olja, tahini och 1½ tsk salt. Mixa ihop. Tillsätt mer vatten vid behov. Kika på videon så ser du vilken konsistens det skall ha.
  • Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Häll upp i en skål och strö lite rökt paprika över. Servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Blomkålshummus”

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg