Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålslimpa

Inga röster än
Blomkålslimpa

Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.

Recept och bild: Goodful

Total tid: 1 timme 5 minuter
Portioner: 1
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Brödet

Topping

Instruktioner

  • Kör blomkålen i en matberedare.
  • Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)
  • Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.
  • Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum.
  • Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.
  • Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.
  • Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.
  • Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.
  • Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg