Blomkålslimpa
0
Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.
Recept och bild: Goodful
Total tid: 1 timme 5 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Brödet
- 1 st blomkålshuvud (stort)
- 6 st ägg
- 3,4 dl mandelmjöl
- 0,5 dl riven parmesanost
- 5 st vitlöksklyftor (hackade)
- 1 msk bakpulver
- 5 msk smält smör
- 1 nypa salt
- 1 tsk italiensk salladskrydda
Instruktioner
- Kör blomkålen i en matberedare.
- Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)
- Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.
- Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.
- Vispa äggvitan till ett fast skum.
- Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.
- Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.
- Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.
- Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.
- Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!