Blomkålslimpa

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt. Recept och bild: Goodful

Läs mer 0 kommentarer
Blomkålslimpa
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min

Beskrivning - Information

Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.

Recept och bild: Goodful

Ingredienser

Mängd1 Portion
Brödet
 1 stort blomkålshuvud
 6 ägg
 0,5 dl riven parmesanost
 5 vitlöksklyftor (hackade)
 5 msk smält smör
 1 nypa salt
 1 tsk italiensk salladskrydda
Topping
 Färska hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, oregano)

Gör så här:

1

Kör blomkålen i en matberedare.

2

Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)

3

Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.

4

Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.

5

Vispa äggvitan till ett fast skum.

6

Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.

7

Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.

9

Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.

10

Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Brödet
 1 stort blomkålshuvud
 6 ägg
 0,5 dl riven parmesanost
 5 vitlöksklyftor (hackade)
 5 msk smält smör
 1 nypa salt
 1 tsk italiensk salladskrydda
Topping
 Färska hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, oregano)

Instruktioner

1

Kör blomkålen i en matberedare.

2

Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)

3

Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.

4

Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.

5

Vispa äggvitan till ett fast skum.

6

Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.

7

Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.

9

Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.

10

Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter

Blomkålslimpa

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida