Beskrivning - Information
Ett riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.
Recept och bild: Goodful
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Kör blomkålen i en matberedare.
Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)
Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.
Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.
Vispa äggvitan till ett fast skum.
Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.
Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.
Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.
Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.
Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Kör blomkålen i en matberedare.
Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)
Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.
Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.
Vispa äggvitan till ett fast skum.
Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.
Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.
Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.
Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.
Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter