Blomkålsmos med västerbottenost

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost. Ett otroligt gott tillbehör som fungerar…

Läs mer 0 kommentarer
Blomkålsmos med västerbottenost
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.

Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.

Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 300 g Blomkål
 2 dl Grädde 40%
 1,5 dl Västerbottenost (riven)
 1 msk Persilja (hackad)
 30 g Smör

Gör så här:

1

Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.

3

Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.

5

Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.

7

Tillsätt osten och persiljan och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Blomkål
 2 dl Grädde 40%
 1,5 dl Västerbottenost (riven)
 1 msk Persilja (hackad)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.

3

Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.

5

Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.

7

Tillsätt osten och persiljan och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

Blomkålsmos med västerbottenost

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida