Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.
Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.
Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.
Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.
Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.
Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.