Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålsmos med västerbottenost

5 av 3 röster
Blomkålsmos med västerbottenost

Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.

Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.

Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
  • Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.
  • Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.
  • Tillsätt osten och gräslöken och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.
    Om du inte vill ha gräslöken i moset, så kan du bara toppa med lite.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Blomkålsmos med västerbottenost”

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg