Blomkålsris

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Inom LCHF så skall bör man inte äta ris, men det finns ju massor av goda maträtter som man gärna skulle ha ris till. Då…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Blomkålsris
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Inom LCHF så skall bör man inte äta ris, men det finns ju massor av goda maträtter som man gärna skulle ha ris till. Då kan man göra ett gott blomkålsris istället.

Om man vill piffa till det lite extra så kan man slänga i lite vitlök dessutom.

Det här är en variant på stekt blomkålsris, men det funkar absolut att koka med.

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 50 g Smör
 400 g Blomkål
ANNONS

Gör så här:

1

Börja med att hacka ner blomkålen till risliknande storlek. Man kan använda sig av en matberedare om man vill och mixa sönder det, men jag tycker att det kan bli lite för litet då. Jag använder mig oftast av en kniv bara och hackar ner det i lagom storlek.

3

Stek det i lite smör/olivolja tills det är mjukt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 400 g Blomkål

Instruktioner

1

Börja med att hacka ner blomkålen till risliknande storlek. Man kan använda sig av en matberedare om man vill och mixa sönder det, men jag tycker att det kan bli lite för litet då. Jag använder mig oftast av en kniv bara och hackar ner det i lagom storlek.

3

Stek det i lite smör/olivolja tills det är mjukt.

Blomkålsris

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida