Blomkålssoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 33 röster - Betygsätt

Det här är en blomkålssoppa som har en underbar mild smak och en touch av rostad vitlök i bakgrunden. Mitt LCHF-recept är enkelt att följa och du…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Blomkålssoppa | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är en blomkålssoppa som har en underbar mild smak och en touch av rostad vitlök i bakgrunden. Mitt LCHF-recept är enkelt att följa och du får en riktigt god soppa som smeker dina smaklökar. Ibland är en enkel soppa helt enkelt det godaste du kan servera.

Innehållsförteckning

  1. En mild och god smak
  2. Så serverar du soppan
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Vill man så kan man mycket väl steka lite strimlat bacon som man lägger i soppan. Detta är en enkel och god LCHF-rätt som funkar lika bra som förrätt som huvudrätt. Just det! Glöm för all del inte bort att det skall serveras pannkaka efter en god soppmåltid!
Blomkålssoppa på en sked med lite bacon.

En mild och god smak

Enligt mig är blomkålssoppa något av det bästa du kan servera. Smaken är mild och god och soppan är enkel att tillaga. Mitt recept är så okomplicerat och enkelt det bara kan bli. Allt du behöver är en riktigt bra mixerstav för att få till en slät soppa.

Smaken kommer framförallt från själva blomkålen, men ingredienser såsom lök, grädde och grönsaksfond bidrar också. Soppan har en simpel smak som passar nästan allas smaklökar, såväl vuxna som barn.

Blomkålssoppa är den perfekta maträtten att slänga ihop de dagar då du snabbt vill ställa något på matbordet. Eftersom ingredienserna är vanliga har du säkert redan de flesta i kylskåpet eller skafferiet. Dessutom är den en utmärkt soppa att tillaga om du har blomkål som börjar se lite torr och ledsen ut.

Så serverar du blomkålssoppa

Jag har redan berättat om hur du kan lyxa till din blomkålssoppa, men låt oss kika lite närmare på det. Om du vill ha extra smak, protein och tuggmotstånd i soppan så ska du servera bacon till. Då höjer du dessutom fettinnehållet i maträtten.

Knaperstekt bacon kan vara något av det godaste du kan servera till blomkålssoppa. Svårare än så behöver det inte vara att få till en komplett maträtt som dessutom är billig.

Om du vill lyxa till soppan lite extra så kan du riva över en god parmesanost. Blomkål och parmesan utgör nämligen en riktigt god smakkombination, speciellt om du har bacon i soppan.

Näringsvärde för min blomkålssoppa

Min goda LCHF-vänliga blomkålssoppa har en bra näringsprofil för dig som inte äter en allt för strikt kost. Soppan innehåller dock mycket få kolhydrater, så du kan äta den varje vecka. En bild från Kostbevakningen visar exakt vad du får i dig.

En tabell med alla ingredienser och dess näringsvärden för denna blomkålssoppa.

Blomkål är en relativt kolhydratssnål grönsak och passar perfekt för dig som äter LCHF. Den växer ovanför jord och har en mild smak. I soppan finns det 21 kolhydrater, vilket blir runt 10 gram per portion. Soppan har även gott om fett, hela 68 gram, vilket blir 24 gram per portion.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner

 

Gör så här:

1

Skär blomkålen i buketter. Hacka vitlöken och skär löken i mindre bitar.

2

Rosta vitlöken i oljan, dvs värm upp oljan och häll i vitlöken. Var noga med att det inte blir svart, det ska bara få fin färg.

3

Lägg i blomkål och lök och vänd runt lite så att allt får fräsa lite. Det skall inte få mer färg.

4

Häll på vatten och grädde och lägg i buljongen. Dra några varv på svartpepparkvarnen och låt sedan koka upp och puttra tills det att blomkålen är mjuk.

5

Mixa allt antingen i en mixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6

Häll upp och riv lite parmesanost över och ringla på lite god olivolja.

Om du vill så kan du även servera soppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd.

Blomkålssoppa | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 33

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Skär blomkålen i buketter. Hacka vitlöken och skär löken i mindre bitar.

2

Rosta vitlöken i oljan, dvs värm upp oljan och häll i vitlöken. Var noga med att det inte blir svart, det ska bara få fin färg.

3

Lägg i blomkål och lök och vänd runt lite så att allt får fräsa lite. Det skall inte få mer färg.

4

Häll på vatten och grädde och lägg i buljongen. Dra några varv på svartpepparkvarnen och låt sedan koka upp och puttra tills det att blomkålen är mjuk.

5

Mixa allt antingen i en mixer eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

6

Häll upp och riv lite parmesanost över och ringla på lite god olivolja.

Om du vill så kan du även servera soppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd.

Blomkålssoppa | LCHF-arkivet

Blomkålssoppa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida