Dessa blomkålsstavar är ett helt underbart gott snacks du kan göra och ha till fredagsmyset istället för chips till exempel.
Superlätta att göra och tillsammans med en god dipp, så kommer du verkligen inte sitta och sakna andra onyttiga snacks.
När det gäller valet av ost, så kan du välja lite efter vad du själv tycker om, men tänk på att om du väljer en mild ost så kanske du måste salta smeten lite. Har du lagrade ostar med mycket smak så behövs det inte tillsättas någon salt.
Andra såser att använda till dipp hittar du nedan.
- Srirachamajonnäs
- Creme Toum
- Vitlöksdipp
- Baba Ganoush
Recept och bild: Bra Mat
Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
Blanda ihop alla ingredienserna väl i en bunke.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret. Det ska vara cirka 4-5 mm tjockt.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
Ta ut plåten och dela upp i lagom stora bitar, tänk 2-3 cm breda och sen så långa som du önskar.
Vänd på alla bitarna så att undersidan av dom hamnar uppåt.
Ställ in i ugnen och grädda några minuter till, så att alla pinnar får en vacker färg. Det kan även vara bra att vända på plåten någon gång för att få till en jämn färg.
När pinnarna har fått en vacker färg tar du ut dom och lägger över dom på ett galler.
Låt dom ligga och svalna där och gör dippen under tiden.
Det är inga direkt mått på denna dippen, utan det är blanda efter smak som gäller. Om du vill få till en lite mer tomataktig smak, kan du ta i lite osötad ketchup, eller osötad chilisås.
För att få till en lite mer krämig dipp, blanda ner lite majonnäs dessutom.
Ställ fram pinnarna i ett glas och gör varsin skål med dipp till alla (inget dubbeldippande!).
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
Blanda ihop alla ingredienserna väl i en bunke.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret. Det ska vara cirka 4-5 mm tjockt.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
Ta ut plåten och dela upp i lagom stora bitar, tänk 2-3 cm breda och sen så långa som du önskar.
Vänd på alla bitarna så att undersidan av dom hamnar uppåt.
Ställ in i ugnen och grädda några minuter till, så att alla pinnar får en vacker färg. Det kan även vara bra att vända på plåten någon gång för att få till en jämn färg.
När pinnarna har fått en vacker färg tar du ut dom och lägger över dom på ett galler.
Låt dom ligga och svalna där och gör dippen under tiden.
Det är inga direkt mått på denna dippen, utan det är blanda efter smak som gäller. Om du vill få till en lite mer tomataktig smak, kan du ta i lite osötad ketchup, eller osötad chilisås.
För att få till en lite mer krämig dipp, blanda ner lite majonnäs dessutom.
Ställ fram pinnarna i ett glas och gör varsin skål med dipp till alla (inget dubbeldippande!).