Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålsstavar med dipp

4 av 1 röst
Blomkålsstavar med dipp

Dessa blomkålsstavar är ett helt underbart gott snacks du kan göra och ha till fredagsmyset istället för chips till exempel.

Superlätta att göra och tillsammans med en god dipp, så kommer du verkligen inte sitta och sakna andra onyttiga snacks.

När det gäller valet av ost, så kan du välja lite efter vad du själv tycker om, men tänk på att om du väljer en mild ost så kanske du måste salta smeten lite. Har du lagrade ostar med mycket smak så behövs det inte tillsättas någon salt.

Andra såser att använda till dipp hittar du nedan.

Srirachamajonnäs
Creme Toum
Vitlöksdipp
Baba Ganoush

Recept och bild: Bra Mat

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Blomkålsstavar

Instruktioner

Blomkålsstavar

  • Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
  • Blanda ihop alla ingredienserna väl i en bunke.
  • Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret. Det ska vara cirka 4-5 mm tjockt.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
  • Ta ut plåten och dela upp i lagom stora bitar, tänk 2-3 cm breda och sen så långa som du önskar.
  • Vänd på alla bitarna så att undersidan av dom hamnar uppåt.
  • Ställ in i ugnen och grädda några minuter till, så att alla pinnar får en vacker färg. Det kan även vara bra att vända på plåten någon gång för att få till en jämn färg.
  • När pinnarna har fått en vacker färg tar du ut dom och lägger över dom på ett galler. Låt dom ligga och svalna där och gör dippen under tiden.

Dippen

  • Det är inga direkt mått på denna dippen, utan det är blanda efter smak som gäller. Om du vill få till en lite mer tomataktig smak, kan du ta i lite osötad ketchup, eller osötad chilisås. För att få till en lite mer krämig dipp, blanda ner lite majonnäs dessutom.

Servering

  • Ställ fram pinnarna i ett glas och gör varsin skål med dipp till alla (inget dubbeldippande!).
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg