Blomkålsstavar med dipp

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Dessa blomkålsstavar är ett helt underbart gott snacks du kan göra och ha till fredagsmyset istället för chips till exempel. Superlätta att göra och tillsammans…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Blomkålsstavar med dipp
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa blomkålsstavar är ett helt underbart gott snacks du kan göra och ha till fredagsmyset istället för chips till exempel.

Superlätta att göra och tillsammans med en god dipp, så kommer du verkligen inte sitta och sakna andra onyttiga snacks.

När det gäller valet av ost, så kan du välja lite efter vad du själv tycker om, men tänk på att om du väljer en mild ost så kanske du måste salta smeten lite. Har du lagrade ostar med mycket smak så behövs det inte tillsättas någon salt.

Andra såser att använda till dipp hittar du nedan.

- Srirachamajonnäs
- Creme Toum
- Vitlöksdipp
- Baba Ganoush

Recept och bild: Bra Mat

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Blomkålsstavar
 4 deciliter Riven blomkål
 1 Ägg
 4 deciliter Riven ost
Dipp
 Turkisk/grekisk yoghurt
 ChilipulverValfritt

 

Gör så här:

Blomkålsstavar
1

Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)

2

Blanda ihop alla ingredienserna väl i en bunke.

3

Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

4

Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret. Det ska vara cirka 4-5 mm tjockt.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.

6

Ta ut plåten och dela upp i lagom stora bitar, tänk 2-3 cm breda och sen så långa som du önskar.

7

Vänd på alla bitarna så att undersidan av dom hamnar uppåt.

8

Ställ in i ugnen och grädda några minuter till, så att alla pinnar får en vacker färg. Det kan även vara bra att vända på plåten någon gång för att få till en jämn färg.

9

När pinnarna har fått en vacker färg tar du ut dom och lägger över dom på ett galler.
Låt dom ligga och svalna där och gör dippen under tiden.

Dippen
10

Det är inga direkt mått på denna dippen, utan det är blanda efter smak som gäller. Om du vill få till en lite mer tomataktig smak, kan du ta i lite osötad ketchup, eller osötad chilisås.

För att få till en lite mer krämig dipp, blanda ner lite majonnäs dessutom.

Servering
11

Ställ fram pinnarna i ett glas och gör varsin skål med dipp till alla (inget dubbeldippande!).

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Blomkålsstavar
 4 deciliter Riven blomkål
 1 Ägg
 4 deciliter Riven ost
Dipp
 Turkisk/grekisk yoghurt
 ChilipulverValfritt

Instruktioner

Blomkålsstavar
1

Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)

2

Blanda ihop alla ingredienserna väl i en bunke.

3

Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

4

Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret. Det ska vara cirka 4-5 mm tjockt.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.

6

Ta ut plåten och dela upp i lagom stora bitar, tänk 2-3 cm breda och sen så långa som du önskar.

7

Vänd på alla bitarna så att undersidan av dom hamnar uppåt.

8

Ställ in i ugnen och grädda några minuter till, så att alla pinnar får en vacker färg. Det kan även vara bra att vända på plåten någon gång för att få till en jämn färg.

9

När pinnarna har fått en vacker färg tar du ut dom och lägger över dom på ett galler.
Låt dom ligga och svalna där och gör dippen under tiden.

Dippen
10

Det är inga direkt mått på denna dippen, utan det är blanda efter smak som gäller. Om du vill få till en lite mer tomataktig smak, kan du ta i lite osötad ketchup, eller osötad chilisås.

För att få till en lite mer krämig dipp, blanda ner lite majonnäs dessutom.

Servering
11

Ställ fram pinnarna i ett glas och gör varsin skål med dipp till alla (inget dubbeldippande!).

Blomkålsstavar med dipp
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida