Blomkålstortillas

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott. Det här receptet…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Blomkålstortillas
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott.

Det här receptet ger ungefär 6 stycken och receptet i sig är ett recept som har snurrat en hel del på Facebook och kommer ifrån Tiphero.
Mängden blomkål skall vara cirka 5 dl när man har kört den i matberedaren.

Hela receptet innehåller 19 g kolhydrater.

Vill ni se hur det hela går till så kan ni se videon nedan.
https://youtu.be/T0kWVbJ_LZ0

ANNONS

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg
ANNONS

Gör så här:

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

Instruktioner

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Blomkålstortillas

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida