Blomkålstortillas

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott. Det här receptet…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Blomkålstortillas | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Blomkålstortillas är helt underbara att ha till tacos när man saknar vanliga tortillas. Ganska så lätta att göra och smakar riktigt gott.

Det här receptet ger ungefär 6 stycken och receptet i sig är ett recept som har snurrat en hel del på Facebook och kommer ifrån Tiphero.
Mängden blomkål skall vara cirka 5 dl när man har kört den i matberedaren.

Hela receptet innehåller 19 g kolhydrater.

Tänk på att försöka att platta ut så jämnt och fint du bara kan. Dock måste man vara lite försiktig, så att man inte gör dina blomkålstortillas för tunna, då håller dom inte ihop. Så, man får testa sig fram lite.

Om du vill få lite mer "bindemedel", så kan du testa att tillsätta lite riven parmesanost. Cirka 0,5 dl tror jag kan bli bra. (Inget jag har testat dock)

Vill du ha lite mer färg på dina blomkålstortillas, så är ett tips att ta ut dom ur ugnen så snart dom har "satt sig" och sedan steka dom lite snabbt i en varm panna med lite olja. Då får du lite mer färg.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

 

Gör så här:

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3/4 Blomkålshuvud
 0,5 tsk Salt
 2 msk Saft från lime
 1/2 dl Koriander (färsk och hackad)
 2 Ägg

Instruktioner

1

Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.

3

Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.

5

Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.

7

Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.

9

Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.

11

Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

13

Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.

15

Sen är det bara att äta.

Blomkålstortillas
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida