BLT-fylld avokado

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

BLT-fylld avokado eller Bacon Lettuce Tomato är en klassisk rätt i ny tappning. Man gör en god sallad av bacon, sallad och tomater som man…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
BLT-fylld avokado
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

BLT-fylld avokado eller Bacon Lettuce Tomato är en klassisk rätt i ny tappning. Man gör en god sallad av bacon, sallad och tomater som man sedan stoppar i en halv avokado.

Snabbt, enkelt och otroligt gott. Funkar kanon att äta som en enkel lunch eller som en förrätt.

Recept och bild: Delish

https://youtu.be/rdUtxKj659E

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 st Avokado (mogen)
 1 1/5 dl Grekisk yoghurt
 2 msk Saften från citron
 2 1/2 dl Körsbärstomater
 2 1/2 dl Romansallad (strimlad)
 4 st Bacon (skivor)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Stek baconet så det är riktigt knaprigt. Det görs med fördel i ugnen. Dela det i mindre bitar när det svalnat.

3

Halvera tomaterna och halvera avokadon.

5

Gröp ur lite av avokadon så att hålet där kärnan varit blir lite större. (Se videon). Skär det du gröt ur lite mindre och lägg i en skål.

7

Blanda ner sallad, tomater och bacon i skålen med avokadon och tillsätt yoghurt, citron, salt och peppar. Blanda ihop.

9

Lägg upp sallad i de urgröpta avokadosarna. Servera!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Avokado (mogen)
 1 1/5 dl Grekisk yoghurt
 2 msk Saften från citron
 2 1/2 dl Körsbärstomater
 2 1/2 dl Romansallad (strimlad)
 4 st Bacon (skivor)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Stek baconet så det är riktigt knaprigt. Det görs med fördel i ugnen. Dela det i mindre bitar när det svalnat.

3

Halvera tomaterna och halvera avokadon.

5

Gröp ur lite av avokadon så att hålet där kärnan varit blir lite större. (Se videon). Skär det du gröt ur lite mindre och lägg i en skål.

7

Blanda ner sallad, tomater och bacon i skålen med avokadon och tillsätt yoghurt, citron, salt och peppar. Blanda ihop.

9

Lägg upp sallad i de urgröpta avokadosarna. Servera!

BLT-fylld avokado
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida