Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bolognese/köttfärssås

Inga röster än
Bolognese/köttfärssås

En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese.

Tänk på att ju längre den får puttra, desto godare blir den och den är som absolut bäst om du gör den dagen innan så att alla smaker får stå och dra ur ordentligt.

Om du vill göra den lite mer fet, så kan du blanda i en deciliter grädde som får puttra med sista kvarten.

Total tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.
  • Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.
  • Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg