En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese.
Tänk på att ju längre den får puttra, desto godare blir den och den är som absolut bäst om du gör den dagen innan så att alla smaker får stå och dra ur ordentligt.
Om du vill göra den lite mer fet, så kan du blanda i en deciliter grädde som får puttra med sista kvarten.
Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.
Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.
Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.
Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.
Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.