Bolognese/köttfärsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Bolognese/köttfärsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese.

Tänk på att ju längre den får puttra, desto godare blir den och den är som absolut bäst om du gör den dagen innan så att alla smaker får stå och dra ur ordentligt.

Om du vill göra den lite mer fet, så kan du blanda i en deciliter grädde som får puttra med sista kvarten.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 400 g Köttfärs
 50 g Palsternacka
 50 g Morot
 50 g Rotselleri
 50 g Lök (gul)
 20 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 4 dl Vatten

 

Gör så här:

1

Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.

5

Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.

7

Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Palsternacka
 50 g Morot
 50 g Rotselleri
 50 g Lök (gul)
 20 g Vitlök
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)
 4 dl Vatten

Instruktioner

1

Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.

5

Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.

7

Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.

Bolognese/köttfärsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida