Bolognese/köttfärssås
0
Innehåll
En riktigt god köttfärssås som kanske är i det liberalare laget för den som äter strikt LCHF. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese.
Tänk på att ju längre den får puttra, desto godare blir den och den är som absolut bäst om du gör den dagen innan så att alla smaker får stå och dra ur ordentligt.
Om du vill göra den lite mer fet, så kan du blanda i en deciliter grädde som får puttra med sista kvarten.
Total tid:
1 timme
15 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 400 g Köttfärs
- 50 g Palsternacka
- 50 g Morot
- 50 g Rotselleri
- 50 g Gul lök
- 20 g Vitlök
- 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 1200 g Krossade tomater
- 1 tsk Torkad basilika
- 1 tsk Torkad timjan
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 msk Balsamvinäger
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk Olivolja
- 4 dl Vatten
- 1 krm Cayennepeppar
Instruktioner
- Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.
- Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.
- Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!