Bountybollar är något som dyker upp på olika sidor lite då och då och det är bara så otroligt gott att göra och påminner väldigt mycket om den gamla klassikern Bounty.
Just det här receptet kommer från fantastiska Jill och detta är något som funkar kanon för dig som äter LCHF/lowcarb.
Receptet ger dig cirka 8 bollar. Det kan vara värt att göra dubbla satsen bara för att de är försvinnande goda.
Recept och bild: Jill Wallentin
Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.
Mixa ihop alla ingredienser utom choklad och kokosoljan (skall användas att doppa i).
Rulla smeten till 8 jämnstora bollar och ställ dem kallt en stund.
Smält chokladen i vattenbad och blanda ner kokosoljan för att göra chokladen lite tunnare.
Doppa kulorna i chokladen och ställ dem på en tallrik. Toppa med lite kokos om du vill. Ställ dem i kylen igen tills det att chokladen har stelnat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Mixa ihop alla ingredienser utom choklad och kokosoljan (skall användas att doppa i).
Rulla smeten till 8 jämnstora bollar och ställ dem kallt en stund.
Smält chokladen i vattenbad och blanda ner kokosoljan för att göra chokladen lite tunnare.
Doppa kulorna i chokladen och ställ dem på en tallrik. Toppa med lite kokos om du vill. Ställ dem i kylen igen tills det att chokladen har stelnat.