Brända mandlar
Tycker du som jag att brända mandlar hör julen till? Testa då detta busenkla recept för att få dina brända mandlar lchf-style.
Brända mandlar är ju något som väldigt många förknippar med
julen och kanske framförallt julmarknader där det är försäljare som
står och gör brända mandlar.
Dock så är ju brända mandlar i originalversion något som vi inte
kan äta, men lyckligtvis så finns det möjlighet att göra brända
mandlar som passar oss som äter lchf.
När det gäller sötningen i receptet så är det sukrin gold och sukrin melis som används, och just i detta receptet skulle jag nog inte försöka att byta ut det mot något annat, utan kör på de två sorterna.
Ingredienser
- 100 g Sötmandel
- 1 msk Vatten
- 0,25 dl Sukrin gold
- 0,25 dl Sukrin melis
Instruktioner
- Koka upp vatten och sötningsmedel. Tillsätt mandlarna och koka under omrörning ca 5 min. Lägg upp mandlarna att svalna/torka på ett bakplåtspapper. Se till att separera dem under tiden de svalnar så klibbar de inte ihop.