Hoppa till innehåll
Open navigation

Broccoli och ädelostpaj

4,25 av 8 röster
Sparat av: st
Broccoli och ädelostpaj
Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost. Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.
4,25 av 8 röster
Sparat av: st
Portioner: 5
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskal

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
  • Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen

  • Ansa och strimla purjolöken. Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar. Fräs i lite smör och salta och peppra.
  • Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen. Salta och peppra lite.
  • Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
  • Ta ut och servera med lite sallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg