Broccoli och ädelostpaj
Sparat av:
0
st
Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost.
Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.
Sparat av:
0
st
Portioner: 5
Instruktioner
Pajskal
- Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
- Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
- Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
- Ta ut och låt svalna lite.
Fyllningen
- Ansa och strimla purjolöken. Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar. Fräs i lite smör och salta och peppra.
- Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
- Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
- Ta ut och servera med lite sallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!