Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost.
Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Ta ut och låt svalna lite.
Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.
Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
Ta ut och servera med lite sallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Ta ut och låt svalna lite.
Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.
Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
Ta ut och servera med lite sallad.
Annica says:
Så god!
LCHF-arkivet says:
Tack! Kul att du tyckte om det!
Carin says:
Supergott. Jag hade i lite sesamfrön i degen och lite vitlök med grönsakerna. Och några skivor Västerbottensost 😀
Marina Källström says:
Vansinnigt god😀
Marina Källström says:
Jätte god😀