Broccoli och ädelostpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost. Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Broccoli och ädelostpaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost.
Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,50 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 150 g Ädelost
 75 g Purjolök
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt och peppar

 

Gör så här:

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
7

Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.

8

Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.

9

Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.

11

Ta ut och servera med lite sallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,50 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 150 g Ädelost
 75 g Purjolök
 4 Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt och peppar

Instruktioner

Pajskal
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

6

Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
7

Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.

8

Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.

9

Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.

11

Ta ut och servera med lite sallad.

Broccoli och ädelostpaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida