Hoppa till innehåll

Broccoli och ädelostpaj

4,30 av 10 röster
Sparat av: st
Broccoli och ädelostpaj

Att jag älskar paj, det är inget nytt. Här är en laktoovo-vegetarisk paj med broccoli och ädelost.
Kombinationen av broccoli och ädelost tycker jag är kanongod. Jag använde mig av Kvibille ädelost.

Om du tycker om paj av alla möjliga slag, även dessertpajer, så tycker jag att du ska spana in hela arkivet av Pajer.

4,30 av 10 röster
Sparat av: st
Portioner: 5
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskal

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
  • Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen

  • Ansa och strimla purjolöken. Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar. Fräs i lite smör och salta och peppra.
  • Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen. Salta och peppra lite.
  • Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
  • Ta ut och servera med lite sallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Broccoli och ädelostpaj”

  1. 5 stars
    Fantastiskt god och lättlagad paj! Använde röd lök istället för purjolök. Kommer göras många gånger igen.

  2. 4 stars
    Pajdegen var jag tvungen att fylla upp med glutenfri mjöl annars var den för lös. Nästa gång provar jag göra degen antingen utan ägg eller utan vatten. Annars i helheten blev det jättegott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg