Broccoli- och ädelostsallad

Denna enkla broccoli- och ädelostsallad är något som du kan servera som ett gott och enkelt tillbehör till grillat, eller egentligen alla sorters kött. Men, du kan även ha den som en del av en buffé, vilket troligtvis kommer att bli en succé!
Salladen innehåller få ingredienser, men har massor av god smak.
Vilken typ av ädelost du väljer för din broccoli- och ädelostsallad är ju en smaksak, men välj en sort som är lätt att smula ner, till exempel en Danablu eller Kvibille ädelost. Det är två klassiska ädelostar som passar jättebra till denna salladen.
Tycker du om ädelost, så har jag några andra recept som du kommer tycka om då:
Ingredienser
- 250 g broccoli
- 100 g ädelost T ex. Danablu eller Kvibille ädelost
- 3 msk majonnäs
- 15-20 st körsbärstomater
- 2 msk pressad citron
- 50 g hyvlad mandel
- Salt efter smak
- Nymalen svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Skär broccolin i buketter, eller om du vill ha det lite finare och mer lättuggat så kan du hyvla den på en mandolin.
- Dela tomaterna och lägg i en bunke tillsammans med broccolin.
- Häll på ädelostsåsen och blanda runt ordentligt.
- Vänd ner den hyvlade mandeln mot slutet.
- Täck med lite plastfilm och ställ i kylen minst 30 minuter så att smakerna får komma fram.