Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Broccoli- och ädelostsallad

Inga röster än
Broccoli- och ädelostsallad

Denna enkla broccoli- och ädelostsallad är något som du kan servera som ett gott och enkelt tillbehör till grillat, eller egentligen alla sorters kött. Men, du kan även ha den som en del av en buffé, vilket troligtvis kommer att bli en succé!

Salladen innehåller få ingredienser, men har massor av god smak.

Vilken typ av ädelost du väljer för din broccoli- och ädelostsallad är ju en smaksak, men välj en sort som är lätt att smula ner, till exempel en Danablu eller Kvibille ädelost. Det är två klassiska ädelostar som passar jättebra till denna salladen.

Tycker du om ädelost, så har jag några andra recept som du kommer tycka om då:

Total tid: 10 minuter
Portioner: 4 portioner
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Smula ner ädelosten i en skål och blanda ihop med pressad citron och majonnäs. Peppra lite och salta om det behövs.
  • Skär broccolin i buketter, eller om du vill ha det lite finare och mer lättuggat så kan du hyvla den på en mandolin.
  • Dela tomaterna och lägg i en bunke tillsammans med broccolin.
  • Häll på ädelostsåsen och blanda runt ordentligt.
  • Vänd ner den hyvlade mandeln mot slutet.
  • Täck med lite plastfilm och ställ i kylen minst 30 minuter så att smakerna får komma fram.
  • Ta ut och garnera med lite hyvlad mandel och kanske lite extra smulad ädelost.

Anteckning

Om det är så att du har svårt för rå broccoli, så kan du med fördel blanchera den snabbt i lättsaltat vatten.
Tänk på att inte koka den för länge, utan det ska i så fall fortfarande finnas lite ”crunch” i den.
Se till att broccolin även får rinna av ordentligt, annars blir det en väldigt vattnig sallad.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg