Broccoli och blomkålsmos är ett alldeles ypperligt alternativ till vanligt potatismos. Fyllt med smak och nyttigheter.
Servera det med en god stekt korv och du har en väldigt enkel men god lunch.
Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.
Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.
Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.
Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.
Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.
Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.
Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.