Broccoli och blomkålsmos

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Broccoli och blomkålsmos är ett alldeles ypperligt alternativ till vanligt potatismos. Fyllt med smak och nyttigheter. Servera det med en god stekt korv och du…

Läs mer 0 kommentarer
Broccoli och blomkålsmos
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Broccoli och blomkålsmos är ett alldeles ypperligt alternativ till vanligt potatismos. Fyllt med smak och nyttigheter.

Servera det med en god stekt korv och du har en väldigt enkel men god lunch.

Kategori

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 200 g Blomkål
 200 g Broccoli
 1 knivsudd Muskotnöt

Gör så här:

1

Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.

2

Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.

3

Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.

4

Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Blomkål
 200 g Broccoli
 1 knivsudd Muskotnöt

Instruktioner

1

Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg i vatten, salta lite och låt koka upp. Koka tills det att grönsakerna är riktigt mjuka.

2

Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen och låt grönsakerna ånga av sig lite vatten.

3

Slå på grädden, lägg i smöret och blanda ner muskot, lite nymalen svartpeppar och en nypa salt och mosa ihop allt med en potatisstöt till önskad konsistens.

4

Ställ kastrullen på plattan en stund igen och låt allt bli ordentligt varmt igen.

Broccoli och blomkålsmos

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida