Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Broccoli pizzabotten

Inga röster än
Broccoli pizzabotten

Det finns ju massor av olika pizzabottnar inom LCHF och här kommer ytterligare en variant som är gjord av broccoli. Gott, enkelt och snabbt att göra.

Receptet är för två personer, men är du riktigt hungrig så äter du kanske en hel själv.

Andra varianter på LCHF-pizza:

Sen så får du inte glömma bort att göra en god pizzasallad och en tomatsås att ha i botten.

Video

Total tid: 35 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.
  • Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.
  • Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.
  • Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.
  • Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg