Broccoli pizzabotten

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det finns ju massor av olika pizzabottnar inom LCHF och här kommer ytterligare en variant som är gjord av broccoli. Gott, enkelt och snabbt att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Broccoli pizzabotten
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det finns ju massor av olika pizzabottnar inom LCHF och här kommer ytterligare en variant som är gjord av broccoli. Gott, enkelt och snabbt att göra.

Receptet är för två personer, men är du riktigt hungrig så äter du kanske en hel själv.

Andra varianter på LCHF-pizza:

Sen så får du inte glömma bort att göra en god pizzasallad och en tomatsås att ha i botten.

Recept och bild: Delish.com

https://youtu.be/Dzmtt1adFKg

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 nypa Salt
 2 1/2 dl Mozzarellaost (riven)
 1 st Ägg
 300 g Broccoli

 

Gör så här:

1

Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.

3

Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.

5

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.

7

Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.

9

Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.

11

Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 nypa Salt
 2 1/2 dl Mozzarellaost (riven)
 1 st Ägg
 300 g Broccoli

Instruktioner

1

Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.

3

Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.

5

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.

7

Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.

9

Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.

11

Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.

Broccoli pizzabotten
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida