Broccoli pizzabotten
7
Det finns ju massor av olika pizzabottnar inom LCHF och här kommer ytterligare en variant som är gjord av broccoli. Gott, enkelt och snabbt att göra.
Receptet är för två personer, men är du riktigt hungrig så äter du kanske en hel själv.
Andra varianter på LCHF-pizza:
Sen så får du inte glömma bort att göra en god pizzasallad och en tomatsås att ha i botten.
Video
Total tid:
35 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 300 g broccoli
- 1 st ägg
- 2,5 dl mozzarellaost (riven)
- 0,6 dl parmesanost (Riven)
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.
- Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.
- Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.
- Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.
- Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!