Broccolisoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 23 röster - Betygsätt

Soppa är alltid gott och det är så lätt att göra en god broccolisoppa. Här är ett recept på en superlätt broccolisoppa som inte tar…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Broccolisoppa
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Soppa är alltid gott och det är så lätt att göra en god broccolisoppa. Här är ett recept på en superlätt broccolisoppa som inte tar mycket mer än 20 minuter att tillaga. Äter man den med lite gott bröd till, så står man sig gott.

Innehållsförteckning

  1. Information om broccoli
  2. Om mitt recept
  3. Tips på tillbehör
  4. Utrustning som underlättar
  5. Näringsvärden
  6. Ingredienser
  7. Instruktioner

Broccoli, en nyttig grönsak

Broccoli är en grönsak som är otroligt populär inom lchf och ketovärlden. Den innehåller rätt så lite kolhydrater, men framförallt så är det en väldigt nyttig grönsak.

Kolhydratsmässigt så ligger broccoli på 3 g kh/100 g, så det är en grönsak med rätt lite kolhydrater.

Broccoli innehåller otroligt mycket antioxidanter och är rik på C-vitamin. Utöver detta så har den även antiinflammatoriska egenskaper.

Men, framförallt så är det en god grönsak att äta och att använda för att göra denna goda broccolisoppan.

Om du är sugen på att fördjupa dig lite i broccoli, då ska du kika in hos Axelsons.

Broccolisoppa - Mitt recept

Det här receptet på broccolisoppa är min version på broccolisoppa som är helt anpassad för dig som äter lchf.

"En god soppa reder sig själv" är lite det tankesättet som jag har när jag lagar soppa, och det kvittar vad det är för typ av grönsakssoppa egentligen för jag brukar alltid göra på ungefär samma sätt.
Den här soppan får sin krämighet och konsistens genom att den har grädde i sig och att man sedan mixar ihop den till en slät soppa.

Du kan välja att använda färsk broccoli eller frusen, dock kan du tänka på att den frusna kanske innehåller lite mer vätska, så minska ner lite på vattenmängden till en början i receptet.

Goda tillbehör till broccolisoppa

Kokta ägghalvor tycker jag är fantastiskt gott. Precis som det passar perfekt till en spenatsoppa, så passar det jättefint till min goda broccolisoppa.

Knaperstekt bacon, det är ju aldrig fel till en god soppa. Så även till denna soppan så kan man toppa med lite gott bacon.

Vitlöksbröd, alla soppors bästa vän! Det är klart att man ska ha ett gott vitlöksbröd till sin soppa.

Riven parmesanost och lite olivolja på toppen, det är en smakhöjare av rang som kröner alla soppor smakmässigt. Testa gärna det.

Utrustning som behövs

Ok, du behöver inte jättemycket saker för att göra denna broccolisoppan, men en bra kastrull är en bra början. Som gärna rymmer en del.
Sen så behöver du antingen en blender, eller en stavmixer för att mixa broccolisoppan slät. Det finns liksom inte någon annan väg att gå om du vill ha en fin slät soppa.

Jag brukar använda min stavmixer och det funkar alldeles ypperligt.

Näringsvärden för min broccolisoppa

Om vi ska kika lite närmare på näringsvärdena för denna broccolisoppan så får vi fram följande siffror när vi lägger in alla ingredienser på Kostbevakningen.

En tabell med näringsvärden för denna broccolisoppa.

Då kan vi se att det är en del kolhydrater som kommer från både grädden och broccolin, men alla kolhydraterna från broccolin ska vi inte vara rädda för tycker jag, för det är otroligt lite i bemärkelsen att vi får i oss mycket nyttigheter med.

Sen så är detta ett recept för många portioner, så det blir inte så mycket per portion om man ska vara ärlig.

Njut du av en god broccolisoppa och ta gärna en bit vitlöksbröd till. 🙂

Just det! Glöm för all del inte bort att det skall serveras pannkaka efter en god soppmåltid!

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg broccoli (frusen/färsk)
 100 g gul lök
 10 g vitlök (cirka 4 klyftor)
 7 deciliter vatten
 4 deciliter grädde
 Olivolja till stekning

 

Gör så här:

1

Skär lök och vitlök i bitar. Fräs dem i en stor kastrull i lite olja.

2

Lägg i broccolin och fräs en stund, salta och peppra lite.

3

Slå på vatten, grönsaksfond och grädde och låt koka tills det att broccolin är mjuk.

4

Mixa soppan slät, antingen med stavmixer eller med en blender.

5

Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd den med lite mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.

6

Servera med ägghalvor, eller varför inte med lite knaperstekt bacon.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg broccoli (frusen/färsk)
 100 g gul lök
 10 g vitlök (cirka 4 klyftor)
 7 deciliter vatten
 4 deciliter grädde
 Olivolja till stekning

Instruktioner

1

Skär lök och vitlök i bitar. Fräs dem i en stor kastrull i lite olja.

2

Lägg i broccolin och fräs en stund, salta och peppra lite.

3

Slå på vatten, grönsaksfond och grädde och låt koka tills det att broccolin är mjuk.

4

Mixa soppan slät, antingen med stavmixer eller med en blender.

5

Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd den med lite mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.

6

Servera med ägghalvor, eller varför inte med lite knaperstekt bacon.

Broccolisoppa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Annelie Björklund
    Annelie Björklund says:

    En fantastisk god soppa! Tack för receptet. Jag brukar steka haloumi i bitar och lägga i precis före servering. Jättegott!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida