Brownies, kladdiga och fulla av massor av god choklad. Det kan vara något av det absolut bästa man kan äta till en varm kopp kaffe.
Här så får du ett recept som är helt anpassat till lchf, naturligt glutenfria och med mindre mängd kolhydrater, precis som det ska vara om man äter lchf eller keto.
Detta är ett recept som påminner en hel del om vanliga kärleksmums, men det är ändå ett lite annorlunda recept då dessa brownies är lite kladdigare i konsistensen och utan mandelmjöl.
Recept och bilder: Martina Engdahl
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ihop färskost, vaniljpulver, kakao, salt och sötning.
Tillsätt sedan det mjuka smöret lite i taget.
Vispa i grädden och sedan ett ägg i taget.
Vispa ner mjölet i äggvispet och se till att det blir till en jämn smet.
Blanda ner hackade nötter.
Klä botten på en ugnsfast form ca 15×23 cm med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen så jämt du kan.
Grädda i 10-15 minuter.
Vakta kakan noga för det är viktigt att den dallrar ca 3 cm från kanten och
in mot mitten på ett ungefär.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Slå in kakan i plastfolie eller i en plastpåse.
Låt vila över natten i kylskåp. OBS! viktigt att inte hoppa över detta moment.
Skär upp kakan när den är kall.
Om du inte planerar att bjuda på allt på en gång, så kan du med lätthet frysa in dessa i portionsbitar.
Helt perfekt att ta fram en timme innan servering.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ihop färskost, vaniljpulver, kakao, salt och sötning.
Tillsätt sedan det mjuka smöret lite i taget.
Vispa i grädden och sedan ett ägg i taget.
Vispa ner mjölet i äggvispet och se till att det blir till en jämn smet.
Blanda ner hackade nötter.
Klä botten på en ugnsfast form ca 15×23 cm med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen så jämt du kan.
Grädda i 10-15 minuter.
Vakta kakan noga för det är viktigt att den dallrar ca 3 cm från kanten och
in mot mitten på ett ungefär.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Slå in kakan i plastfolie eller i en plastpåse.
Låt vila över natten i kylskåp. OBS! viktigt att inte hoppa över detta moment.
Skär upp kakan när den är kall.
Om du inte planerar att bjuda på allt på en gång, så kan du med lätthet frysa in dessa i portionsbitar.
Helt perfekt att ta fram en timme innan servering.