Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brownies

4 av 1 röst
Brownies

Brownies, kladdiga och fulla av massor av god choklad. Det kan vara något av det absolut bästa man kan äta till en varm kopp kaffe.
Här så får du ett recept som är helt anpassat till lchf, naturligt glutenfria och med mindre mängd kolhydrater, precis som det ska vara om man äter lchf eller keto.

LCHF-vänliga brownies

Detta är ett recept som påminner en hel del om vanliga kärleksmums, men det är ändå ett lite annorlunda recept då dessa brownies är lite kladdigare i konsistensen och utan mandelmjöl.

Recept och bilder: Martina Engdahl

Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Tillsätt sedan det mjuka smöret lite i taget.
  • Vispa i grädden och sedan ett ägg i taget.
  • Blanda ihop kokosmjöl och bakpulver.
  • Vispa ner mjölet i äggvispet och se till att det blir till en jämn smet.
  • Blanda ner hackade nötter.
  • Klä botten på en ugnsfast form ca 15×23 cm med bakplåtspapper.
  • Bred ut smeten i formen så jämt du kan.
  • Grädda i 10-15 minuter. Vakta kakan noga för det är viktigt att den dallrar ca 3 cm från kanten och in mot mitten på ett ungefär.
  • Ta ut kakan och låt den svalna.
  • Slå in kakan i plastfolie eller i en plastpåse. Låt vila över natten i kylskåp. OBS! viktigt att inte hoppa över detta moment.
  • Skär upp kakan när den är kall.
  • Om du inte planerar att bjuda på allt på en gång, så kan du med lätthet frysa in dessa i portionsbitar. Helt perfekt att ta fram en timme innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Brownies”

4 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg