Brownies
2
Innehåll
Brownies, kladdiga och fulla av massor av god choklad. Det kan
vara något av det absolut bästa man kan äta till en varm kopp
kaffe.
Här så får du ett recept som är helt anpassat till lchf, naturligt
glutenfria och med mindre mängd kolhydrater, precis som det ska
vara om man äter lchf eller keto.
Detta är ett recept som påminner en hel del om vanliga kärleksmums, men det är ändå ett lite annorlunda recept då dessa brownies är lite kladdigare i konsistensen och utan mandelmjöl.
Recept och bilder: Martina Engdahl
Portioner: 10
Ingredienser
- 100 g Färskost naturell
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 0,75 dl Kakaopulver
- 3 msk Sötning
- 1 nypa salt
- 150 g Osaltat smör
- 1 dl Grädde
- 5 st ägg
- 1,5 dl Kokosmjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1,5 dl Hackade valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tillsätt sedan det mjuka smöret lite i taget.
- Vispa ner mjölet i äggvispet och se till att det blir till en jämn smet.
- Blanda ner hackade nötter.
- Klä botten på en ugnsfast form ca 15×23 cm med bakplåtspapper.
- Bred ut smeten i formen så jämt du kan.
- Grädda i 10-15 minuter. Vakta kakan noga för det är viktigt att den dallrar ca 3 cm från kanten och in mot mitten på ett ungefär.
- Ta ut kakan och låt den svalna.
- Slå in kakan i plastfolie eller i en plastpåse. Låt vila över natten i kylskåp. OBS! viktigt att inte hoppa över detta moment.
- Skär upp kakan när den är kall.
- Om du inte planerar att bjuda på allt på en gång, så kan du med lätthet frysa in dessa i portionsbitar. Helt perfekt att ta fram en timme innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Kan man använda smält smör istället, så det går snabbare att göra kakan?
Hm, jag tror inte att det blir riktigt samma sak, men kan inte säga med säkerhet. Testa vettja!