Brunkål på julbordet är en lika självklar sak som julskinkan eller janssons frestelse, men när jag började äta lchf så har jag fått avstå att laga brunkål.
Men, nu så ville jag verkligen testa på att komma på en variant som inte innehåller fibersirap, då fibersirapen höjer blodsockret för många och inte är ok inom många lchfkretsar.
Här använder jag mig istället av sockerfri julmust från Apotekarnes.
Till en början så tänkte jag att detta kommer ju aldrig funka, men när den väl har stått och puttrat några timmar och kålen börjat få ge lite smak med, då jäklar börjar det hända grejer och smakerna börjar komma fram rejält som påminner om brunkål.
Totalt så fick kålen puttra närmare 4 timmar för mig och då fick jag fylla på med lite vatten allt eftersom och dagen efter när den har stått och svalnat, då har smakerna kommit fram på riktigt och nu så smakar den riktigt gott!
Om du som jag är från Skåne och måste ha brunkål till julskinkan, då är detta ett måste.
Ska du ladda upp med en riktig lchfjul, då måste du spana in alla mina goda julrecept. Alla självklart lchf-vänliga.
Skär vitkålen och löken i mindre bitar.
Bryn det hela i smöret så det får lite färg.
Tillsätt övriga ingredienser och koka upp.
Låt det hela står och puttra på svag värme i minst fyra timmar.
Gå dit ibland och rör om och tillsätt lite vatten om vätskan kokat bort helt.
Servera varmt på julbordet tillsammans med julskinka eller med revbensspjällen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär vitkålen och löken i mindre bitar.
Bryn det hela i smöret så det får lite färg.
Tillsätt övriga ingredienser och koka upp.
Låt det hela står och puttra på svag värme i minst fyra timmar.
Gå dit ibland och rör om och tillsätt lite vatten om vätskan kokat bort helt.
Servera varmt på julbordet tillsammans med julskinka eller med revbensspjällen.