Brunkål

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Brunkål på julbordet är en lika självklar sak som julskinkan eller janssons frestelse, men när jag började äta lchf så har jag fått avstå att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Brunkål
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning4 timTotalt4 tim 10 min

Beskrivning - Information

Brunkål på julbordet är en lika självklar sak som julskinkan eller janssons frestelse, men när jag började äta lchf så har jag fått avstå att laga brunkål.
Men, nu så ville jag verkligen testa på att komma på en variant som inte innehåller fibersirap, då fibersirapen höjer blodsockret för många och inte är ok inom många lchfkretsar.

Här använder jag mig istället av sockerfri julmust från Apotekarnes.

Till en början så tänkte jag att detta kommer ju aldrig funka, men när den väl har stått och puttrat några timmar och kålen börjat få ge lite smak med, då jäklar börjar det hända grejer och smakerna börjar komma fram rejält som påminner om brunkål.

Totalt så fick kålen puttra närmare 4 timmar för mig och då fick jag fylla på med lite vatten allt eftersom och dagen efter när den har stått och svalnat, då har smakerna kommit fram på riktigt och nu så smakar den riktigt gott!

Om du som jag är från Skåne och måste ha brunkål till julskinkan, då är detta ett måste.

ANNONS

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 500 g Vitkål
 75 g Gul lök
 8 st Kryddpepparkorn
 3 deciliter Sockerfri julmust
 5 deciliter Skinkspad eller buljong
 1-2 msk ättika 12%
 Nymalen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Skär vitkålen och löken i mindre bitar.

2

Bryn det hela i smöret så det får lite färg.

3

Tillsätt övriga ingredienser och koka upp.
Låt det hela står och puttra på svag värme i minst fyra timmar.
Gå dit ibland och rör om och tillsätt lite vatten om vätskan kokat bort helt.

4

När det gått fyra timmar, då kan du smaka av det hela om det behövs mer salt eller ättika.
Den balansen måste man smaka sig fram till.
Se även till så att det inte är helt torrt, utan det ska vara lite fuktigt.

5

Servera varmt på julbordet tillsammans med julskinka eller med revbensspjällen.

Brunkål

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Vitkål
 75 g Gul lök
 8 st Kryddpepparkorn
 3 deciliter Sockerfri julmust
 5 deciliter Skinkspad eller buljong
 1-2 msk ättika 12%
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Skär vitkålen och löken i mindre bitar.

2

Bryn det hela i smöret så det får lite färg.

3

Tillsätt övriga ingredienser och koka upp.
Låt det hela står och puttra på svag värme i minst fyra timmar.
Gå dit ibland och rör om och tillsätt lite vatten om vätskan kokat bort helt.

4

När det gått fyra timmar, då kan du smaka av det hela om det behövs mer salt eller ättika.
Den balansen måste man smaka sig fram till.
Se även till så att det inte är helt torrt, utan det ska vara lite fuktigt.

5

Servera varmt på julbordet tillsammans med julskinka eller med revbensspjällen.

Brunkål

Brunkål

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida