Hoppa till innehåll
Open navigation

Brunkål

5 av 1 röst
Sparat av: st
Brunkål
Brunkål på julbordet är en lika självklar sak som julskinkan eller janssons frestelse, men när jag började äta lchf så har jag fått avstå att laga brunkål. Men, nu så ville jag verkligen testa på att komma på en variant som inte innehåller fibersirap, då fibersirapen höjer blodsockret för många och inte är ok inom många lchfkretsar.Här använder jag mig istället av sockerfri julmust från Apotekarnes.Till en början så tänkte jag att detta kommer ju aldrig funka, men när den väl har stått och puttrat några timmar och kålen börjat få ge lite smak med, då jäklar börjar det hända grejer och smakerna börjar komma fram rejält som påminner om brunkål.Totalt så fick kålen puttra närmare 4 timmar för mig och då fick jag fylla på med lite vatten allt eftersom och dagen efter när den har stått och svalnat, då har smakerna kommit fram på riktigt och nu så smakar den riktigt gott!Om du som jag är från Skåne och måste ha brunkål till julskinkan, då är detta ett måste.Ska du ladda upp med en riktig lchfjul, då måste du spana in alla mina goda julrecept. Alla självklart lchf-vänliga.
5 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 5
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär vitkålen och löken i mindre bitar.
  • Bryn det hela i smöret så det får lite färg.
  • Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt det hela står och puttra på svag värme i minst fyra timmar. Gå dit ibland och rör om och tillsätt lite vatten om vätskan kokat bort helt.
  • När det gått fyra timmar, då kan du smaka av det hela om det behövs mer salt eller ättika. Den balansen måste man smaka sig fram till. Se även till så att det inte är helt torrt, utan det ska vara lite fuktigt.
  • Servera varmt på julbordet tillsammans med julskinka eller med revbensspjällen.
    Brunkål
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg