Brysselkål med citron

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Brysselkål med citron är i sin absoluta enkelhet ett tillbehör som är otroligt lätt att laga och smakar väldigt fräscht. Det kräver inte alls många…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Brysselkål med citron -  - LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Brysselkål med citron är i sin absoluta enkelhet ett tillbehör som är otroligt lätt att laga och smakar väldigt fräscht.

Det kräver inte alls många ingredienser heller, så om du hittar brysselkål till bra pris så har du ett rätt billigt tillbehör.
Om du ersätter smöret med olivolja, så kommer du att ha ett mejerifritt recept dessutom, men jag tycker själv att smöret lyfter smakerna så otroligt mycket att jag vill ha med det.

Som pricken över i kan du riva lite parmesanost på toppen, men det är helt och hållet en smaksak.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 500 g Färsk brysselkål
 0,50 dl Färdigutspädd grönsaksbuljong
 2 msk Färskpressad citron
 1 msk Citronzest
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak
 50 g Smör

 

Gör så här:

1

Putsa, ansa och skär ner brysselkålen i halvor. Är dom väldigt stora, så dela dom i kvartar.

2

Värm en traktörpanna på medelhög värme och tillsätt smöret.

3

Lägg i brysselkålen och bryn den lite snabbt, så att den får vacker färg.

4

Slå på grönsaksbuljongen och tillsätt rivet citronskal.

5

Blanda runt ordentligt så att smakerna blandas och låt sedan allt stå och puttra på medelvärme under omrörning tills det att all vätska nästan har försvunnit.
Brysselkålen skall vara mjuk, men ha lite tuggmotstånd kvar (al dente).

6

Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner den pressade citronsaften.

Toppa med lite citronskal, färska örter och lite riven parmesanost om du känner för det.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Färsk brysselkål
 0,50 dl Färdigutspädd grönsaksbuljong
 2 msk Färskpressad citron
 1 msk Citronzest
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak
 50 g Smör

Instruktioner

1

Putsa, ansa och skär ner brysselkålen i halvor. Är dom väldigt stora, så dela dom i kvartar.

2

Värm en traktörpanna på medelhög värme och tillsätt smöret.

3

Lägg i brysselkålen och bryn den lite snabbt, så att den får vacker färg.

4

Slå på grönsaksbuljongen och tillsätt rivet citronskal.

5

Blanda runt ordentligt så att smakerna blandas och låt sedan allt stå och puttra på medelvärme under omrörning tills det att all vätska nästan har försvunnit.
Brysselkålen skall vara mjuk, men ha lite tuggmotstånd kvar (al dente).

6

Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner den pressade citronsaften.

Toppa med lite citronskal, färska örter och lite riven parmesanost om du känner för det.

Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida