Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Brysselkål med citron

4 av 1 röst
Brysselkål med citron

Brysselkål med citron är i sin absoluta enkelhet ett tillbehör som är otroligt lätt att laga och smakar väldigt fräscht.

Det kräver inte alls många ingredienser heller, så om du hittar brysselkål till bra pris så har du ett rätt billigt tillbehör.
Om du ersätter smöret med olivolja, så kommer du att ha ett mejerifritt recept dessutom, men jag tycker själv att smöret lyfter smakerna så otroligt mycket att jag vill ha med det.

Som pricken över i kan du riva lite parmesanost på toppen, men det är helt och hållet en smaksak.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Putsa, ansa och skär ner brysselkålen i halvor. Är dom väldigt stora, så dela dom i kvartar.
  • Värm en traktörpanna på medelhög värme och tillsätt smöret.
  • Lägg i brysselkålen och bryn den lite snabbt, så att den får vacker färg.
  • Slå på grönsaksbuljongen och tillsätt rivet citronskal.
  • Blanda runt ordentligt så att smakerna blandas och låt sedan allt stå och puttra på medelvärme under omrörning tills det att all vätska nästan har försvunnit. Brysselkålen skall vara mjuk, men ha lite tuggmotstånd kvar (al dente).
  • Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner den pressade citronsaften.Toppa med lite citronskal, färska örter och lite riven parmesanost om du känner för det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg