Brysselkålssallad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Gillar du brysselkål men oftast brukar äta det tillagat på något sätt, då ska du verkligen testa på denna brysselkålssalladen där man använder sig av…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Brysselkålssallad -  - LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Gillar du brysselkål men oftast brukar äta det tillagat på något sätt, då ska du verkligen testa på denna brysselkålssalladen där man använder sig av brysselkålen helt rå.

Tänk dig som en råkostsallad, men med tunt strimlad brysselkål som sedan har fått ligga och gotta sig i en syrlig marinad och sedan toppas med rostade mandlar, granatäppelkärnor och som pricken över i, en god hyvlad parmesanost.

Ja, detta är hur gott som helst och passar på vilken buffé som helst.

Gillar du inte parmesanost så kan du byta ut det mot smulad getost, eller varför inte smulad ädelost.
Mandlarna kan du byta ut mot andra rostade nötter, eller om du är allergisk mot nötter så kan du rosta lite solroskärnor eller pumpafrön och toppa med.

Lite tips gällande brysselkålen:

Skär av rotfästet en bit in på huvudet så blir det lättare att skala bort ev. dåliga blad.
Använd en mandolin för att få brysselkålen riktigt finstrimlad, alternativt så använder du en matberedare om du har större mängder som skall göras.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Dressingen
 5 msk Olivolja
 5 msk Pressad citron
 0,50 dl Finhackad persilja
 2 tsk Salt
 0,50 tsk Nymalen svartpeppar
Salladen
 900 g BrysselkålTunt strimlad
 1,25 deciliter Rostade mandlar, grovt hackade
 1,25 deciliter Kärnor av granatäpple
 Hyvlad parmesanostEfter smak.

 

Gör så här:

1

Vispa olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar i en bunke tills det är väl blandat. Lägg i brysselkålen och rör om tills brysselkålen är väl täckt med dressing.

Låt stå och dra i en timme eller mer. Hur länge är en smaksak på hur mjuk man vill att brysselkålen skall bli. Rör om lite ibland så att allt blandas med tiden.

2

Precis innan servering så vänder du ner rostade mandlar, granatäppelkärnor och toppar allt med hyvlad parmesan. Ringla lite olivolja på toppen som avslut.

Brysselkålssallad -  - LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Dressingen
 5 msk Olivolja
 5 msk Pressad citron
 0,50 dl Finhackad persilja
 2 tsk Salt
 0,50 tsk Nymalen svartpeppar
Salladen
 900 g BrysselkålTunt strimlad
 1,25 deciliter Rostade mandlar, grovt hackade
 1,25 deciliter Kärnor av granatäpple
 Hyvlad parmesanostEfter smak.

Instruktioner

1

Vispa olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar i en bunke tills det är väl blandat. Lägg i brysselkålen och rör om tills brysselkålen är väl täckt med dressing.

Låt stå och dra i en timme eller mer. Hur länge är en smaksak på hur mjuk man vill att brysselkålen skall bli. Rör om lite ibland så att allt blandas med tiden.

2

Precis innan servering så vänder du ner rostade mandlar, granatäppelkärnor och toppar allt med hyvlad parmesan. Ringla lite olivolja på toppen som avslut.

Brysselkålssallad -  - LCHF-arkivet

Brysselkålssallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida