Budapestrulle

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 35 röster - Betygsätt

Budapestrulle som är anpassad för LCHF, jodå, det går minsann att göra och gott är det! Den kan man variera lite i smaken beroende på…

Läs mer 8 kommentarer Skriv ut
Budapestrulle

Beskrivning - Information

Budapestrulle som är anpassad för LCHF, jodå, det går minsann att göra och gott är det!
Den kan man variera lite i smaken beroende på vad det finns för olika bär att tillgå, men det är ju aldrig fel med hallon och blåbär.

Recept och bild: Sockertjocken

ANNONS

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Marängbotten
 6 Äggvitor
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 dl Finhackade hasselnötter
Fyllningen
 5 deciliter Vispgrädde
 1 tsk Vaniljpulver
 250 g Färska hallon
 250 g Färska blåbär
ANNONS

Gör så här:

Marängbotten
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggvita och sötning till en jämn och fin marängsmet.

3

Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och de finhackade nötterna.

4

Vänd ner nötblandningen i marängsmeten.

5

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

6

Vänd upp botten på ett annat bakplåtspapper och ta bort pappret som den bakats på. Låt svalna.

7

Lägg upp den färdigbakade botten (fortfarande på nya bakplåtspappret) på en fuktig kökshandduk och rulla sedan ihop allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, ihoprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan vid fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister för mycket.

Fyllningen
8

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver till fast skum. Tänk gräddtårta.

9

Rulla upp botten igen och fördela grädden jämnt över den.

10

Fördela bären jämnt ovanpå grädden. Här kan du välja att ha hela bär eller mosa ihop de lite. Hela bär gör att det blir lite knepigare att rulla ihop kakan.

11

Rulla sedan ihop kakan till en fin rulle.

12

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Ringla den över kakan.
Servera!

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Marängbotten
 6 Äggvitor
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 dl Finhackade hasselnötter
Fyllningen
 5 deciliter Vispgrädde
 1 tsk Vaniljpulver
 250 g Färska hallon
 250 g Färska blåbär

Instruktioner

Marängbotten
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggvita och sötning till en jämn och fin marängsmet.

3

Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och de finhackade nötterna.

4

Vänd ner nötblandningen i marängsmeten.

5

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

6

Vänd upp botten på ett annat bakplåtspapper och ta bort pappret som den bakats på. Låt svalna.

7

Lägg upp den färdigbakade botten (fortfarande på nya bakplåtspappret) på en fuktig kökshandduk och rulla sedan ihop allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, ihoprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan vid fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister för mycket.

Fyllningen
8

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver till fast skum. Tänk gräddtårta.

9

Rulla upp botten igen och fördela grädden jämnt över den.

10

Fördela bären jämnt ovanpå grädden. Här kan du välja att ha hela bär eller mosa ihop de lite. Hela bär gör att det blir lite knepigare att rulla ihop kakan.

11

Rulla sedan ihop kakan till en fin rulle.

12

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Ringla den över kakan.
Servera!

Budapestrulle

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida