Café de Paris smör

1
Innehåll
Om det finns ett kryddsmör som jag skulle säga är det ultimata kryddsmöret till en köttbit, då är det Café de Paris smöret.
Det är ett otroligt smakrikt och gott kryddsmör som funkar perfekt till en grillad köttbit, t ex entrecôte eller oxfilé.
Ett kryddsmör är ju perfekt om du äter LCHF då det innehåller mycket fett, sen så är det dessutom kanon att frysa in så man kan ta fram lite när man känner för det.
Tänk på att ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.
Total tid:
20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 300 g smör
- 25 g schalottenlök
- 5 g vitlök
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk tamarisoja
- 0,5 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk torkad salvia
- 0,5 tsk torkad mejram
- 0,5 tsk torkad dragon
- 0,5 tsk torkad timjan
- 2 msk ggrädde 40%
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Börja med att vispa det rumsvarma smöret riktigt poröst med elvisp. Det skall vispas ganska så länge, minst fem minuter.
- Hacka schalottenlöken och vitlöken så fint du bara kan.
- Blanda ner alla ingredienser i smöret och blanda ordentligt. Smaka av med salt.
- Ta ett bakplåtspapper och lägg smöret i mitten på det. Vik över ena kanten och forma till en rulle. Snurra ihop ändarna på pappret och ställ in i kylen så det får stelna ordentligt.
- Skär upp en bra bit med smör och lägg på köttet precis innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!