Café de Paris smör

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 22 röster - Betygsätt

Om det finns ett kryddsmör som jag skulle säga är det ultimata kryddsmöret till en köttbit, då är det Café de Paris smöret. Det är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Café de Paris smör
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Om det finns ett kryddsmör som jag skulle säga är det ultimata kryddsmöret till en köttbit, då är det Café de Paris smöret.

Det är ett otroligt smakrikt och gott kryddsmör som funkar perfekt till en grillad köttbit, t ex entrecôte eller oxfilé.

Ett kryddsmör är ju perfekt om du äter LCHF då det innehåller mycket fett, sen så är det dessutom kanon att frysa in så man kan ta fram lite när man känner för det.

Tänk på att ta fram smöret i god tid så att det är rumsvarmt.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 300 g Smör
 5 g Vitlök
 1 msk Persilja (hackad)
 3 krm Senapspulver
 1/2 tsk Salvia (torkad)
 1/2 tsk Mejram (torkad)
 1/2 tsk Dragon (torkad)
 1/2 tsk Timjan (Torkad)
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Börja med att vispa det rumsvarma smöret riktigt poröst med elvisp. Det skall vispas ganska så länge, minst fem minuter.

2

Hacka schalottenlöken och vitlöken så fint du bara kan.

3

Blanda ner alla ingredienser i smöret och blanda ordentligt. Smaka av med salt.

4

Ta ett bakplåtspapper och lägg smöret i mitten på det. Vik över ena kanten och forma till en rulle. Snurra ihop ändarna på pappret och ställ in i kylen så det får stelna ordentligt.

5

Skär upp en bra bit med smör och lägg på köttet precis innan servering.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Smör
 5 g Vitlök
 1 msk Persilja (hackad)
 3 krm Senapspulver
 1/2 tsk Salvia (torkad)
 1/2 tsk Mejram (torkad)
 1/2 tsk Dragon (torkad)
 1/2 tsk Timjan (Torkad)
 1 krm Vitpeppar (malen)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Börja med att vispa det rumsvarma smöret riktigt poröst med elvisp. Det skall vispas ganska så länge, minst fem minuter.

2

Hacka schalottenlöken och vitlöken så fint du bara kan.

3

Blanda ner alla ingredienser i smöret och blanda ordentligt. Smaka av med salt.

4

Ta ett bakplåtspapper och lägg smöret i mitten på det. Vik över ena kanten och forma till en rulle. Snurra ihop ändarna på pappret och ställ in i kylen så det får stelna ordentligt.

5

Skär upp en bra bit med smör och lägg på köttet precis innan servering.

Café de Paris smör
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida