Cajunkryddad kycklingfilé är ett sånt där underbart gott kycklingrecept där du gör din egen kryddblandning och sedan kan du välja att antingen grilla, steka eller ugnssteka kycklingen.
Har du inte kycklingfilé så kan du ta vilken styckningsdel du vill, även en hel vanlig kycklingklubba kommer blir underbart god med denna goda cajunkrydda.
Det som är så härligt med egen hemgjord kryddblandning, det är att du verkligen har stenkoll på vad den innehåller och vet att den inte innehåller några konstiga tillsatser eller socker.
Servera gärna med en god sallad och en god vitlökssås, kanske en creme toum med lite lime i. 🙂
Recept och bild: Sockertjocken
Har du tänkt grilla, tänd då grillen och se till att du kan grilla på indirekt värme.
Tänker du steka kycklingen i ugnen, sätt då ugnen på 200 grader.
Blanda ihop cajunkryddan.
Putsa kycklingen.
Se till att krydda kycklingen ordentligt runt om. Tryck gärna in kryddan ordentligt.
Lägg kycklingen på grillen, på indirekt värme. Kör du på direkt värme kommer du att bränna kryddorna direkt.
Kör du i ugnen, ställ in dom på en plåt eller ugnsfast form.
Tillaga kycklingen tills den har en innertemperatur på cirka 72°C.
Ta ut kycklingen och låt den ligga och vila 5-10 minuter innan du skär upp den eller serverar den.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Har du tänkt grilla, tänd då grillen och se till att du kan grilla på indirekt värme.
Tänker du steka kycklingen i ugnen, sätt då ugnen på 200 grader.
Blanda ihop cajunkryddan.
Putsa kycklingen.
Se till att krydda kycklingen ordentligt runt om. Tryck gärna in kryddan ordentligt.
Lägg kycklingen på grillen, på indirekt värme. Kör du på direkt värme kommer du att bränna kryddorna direkt.
Kör du i ugnen, ställ in dom på en plåt eller ugnsfast form.
Tillaga kycklingen tills den har en innertemperatur på cirka 72°C.
Ta ut kycklingen och låt den ligga och vila 5-10 minuter innan du skär upp den eller serverar den.