Calamares – Friterad bläckfisk

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Calamares, eller friterad bläckfisk är ju något som många nog associerar med utlandet och spanska tapas. Men, visste du att det går att göra Calamares…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Calamares - Friterad bläckfisk | LCHF-arkivet
Profilbild för Monika WalleniusSkapareMonika WalleniusFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Calamares, eller friterad bläckfisk är ju något som många nog associerar med utlandet och spanska tapas.

Men, visste du att det går att göra Calamares som är helt lchf-vänliga?
Normalt sett så har man ju doppat dom i nån typ av frityrsmet som innehåller en massa mjöl och gluten, så det faller bort helt.

Men, genom att använda pofiber, ägg och krossade fläsksvålar, så kan man få till riktigt goda och krispiga Calamares.

För att fritera så kommer du behöva något att fritera i. Antingen så använder du en riktig fritös, eller så kör du i kastrull på spisen.

Om du ska fritera på spisen i en vanlig kastrull har jag några viktiga tips till dig.

- Använd en frityrtermometer för att hålla oljan i rätt temperatur.
- Ha alltid ett lock som passar din kastrull bredvid dig. Detta för att kunna kväva elden om det skulle börja brinna i den.
- Häll ALDRIG vatten eller någon annan vätska på varm olja, eller olja som börjat brinna. Det är förenat med livsfara!
- Använd gärna en hålslev/flottyrslev i metall för att fiska upp det du friterar på ett enkelt sätt.

Till dina Calamares tycker jag att man kan servera en god limeaioli, eller kanske srirachamajonnäs.

Detta receptet har inte några exakta mått, utan man tar så mycket som man behöver av varje ingrediens.

Recept och bild: Monika Wallenius

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 Nymalen svartpeppar
 Olja till friteringRapsolja eller annan neutral olja som tål hög värme.

 

Gör så här:

1

Börja med att ta fram tre djupa tallrikar.

Tallrik 1: Blanda pofiber med lite salt och peppar.
Tallrik 2: Vispa upp ett par ägg.
Tallrik 3: Mixa fläsksvålar till ett mjöl.

2

Tina upp dina bläckfiskringar och se till att torka av dom med lite hushållspapper.

3

Vänd dina bläckfiskringar i pofiber.

4

Doppa dom sedan i uppvispade ägget.

5

Vänd runt dom i dina mixade fläsksvålar.

6

Sedan är det dags att fritera bläckfisken.

Lägg ner dom i oljan som skall vara cirka 180 grader.

Tänk på att inte fritera för mycket på en gång, utan gör det i omgångar.

Dina Calamares är färdiga när dom har fått en härlig gyllene färg och är krispiga.

7

Ta upp dom och lägg dom på lite hushållspapper så att dom får rinna av lite och servera sedan direkt med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Nymalen svartpeppar
 Olja till friteringRapsolja eller annan neutral olja som tål hög värme.

Instruktioner

1

Börja med att ta fram tre djupa tallrikar.

Tallrik 1: Blanda pofiber med lite salt och peppar.
Tallrik 2: Vispa upp ett par ägg.
Tallrik 3: Mixa fläsksvålar till ett mjöl.

2

Tina upp dina bläckfiskringar och se till att torka av dom med lite hushållspapper.

3

Vänd dina bläckfiskringar i pofiber.

4

Doppa dom sedan i uppvispade ägget.

5

Vänd runt dom i dina mixade fläsksvålar.

6

Sedan är det dags att fritera bläckfisken.

Lägg ner dom i oljan som skall vara cirka 180 grader.

Tänk på att inte fritera för mycket på en gång, utan gör det i omgångar.

Dina Calamares är färdiga när dom har fått en härlig gyllene färg och är krispiga.

7

Ta upp dom och lägg dom på lite hushållspapper så att dom får rinna av lite och servera sedan direkt med goda tillbehör.

Calamares – Friterad bläckfisk
Profilbild för Monika Wallenius

Recept av: Monika Wallenius

Visa alla recept från Monika Wallenius Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida