-*-*- UPPDATERAT RECEPT -*-*-
Camilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte att det var många som tyckte om det. Det såg otroligt enkelt ut att baka och då kände jag att jag var tvungen att testa det. Resultatet var verkligen kanongott.
Jag har använt mig av ganska så milda ostar, typ gouda, edamer, herrgård och så vidare.
Brödet funkar kanon att skiva upp och frysa in, sen när man vill äta en skiva så slänger man den i brödrosten och får ett varmt härligt bröd med nybakt känsla.
Receptet ger ett bröd och det brukar jag skicka upp i cirka 15 skivor.
Receptkälla: LCHF med Camilla (@lchfmedcamilla)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen och färskosten några minuter.
Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.
Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör.
Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.
Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler.
Skiva upp och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen och färskosten några minuter.
Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.
Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör.
Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.
Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler.
Skiva upp och njut!
Paola says:
Supergott bröd! 🔆💕🌷
LCHF-arkivet says:
Ja, verkligen! Kul att du gillade det.
Johan says:
Min nya favorit har gjort den några gånger
LCHF-arkivet says:
Kul att höra!
Ingela Thornadtsson says:
Min favorit , älskar att rosta det.
Cecilia says:
Vilken ost har ni som provar receptet använt?
Är en obotlig gräddostätare så är inte så hemma på vilken som skulle passa bra till detta.
Ska definitivt testa receptet 😀
LCHF-arkivet says:
Jag brukar använda en vanlig gouda eller hushållsost.
Marianne says:
Skulle detta funka att använda till smörgåstårta?
Akita says:
Bästa brödet jag bakat! Tack för receptet!
LCHF-arkivet says:
Kul att höra!
Catarina says:
Vilket supergott bröd😋🍞👌
LCHF-arkivet says:
Javisst är det gott! =)
Anneli Kjellberg says:
Går det byta xantangummi mot guargum?
LCHF-arkivet says:
Ja, det borde funka bra!
Lia says:
Bakade detta idag men det sjönk ihop som en ugnspannkaka .
Tråkigt jag som var så sugen på rostad macka . Vet inte vad som kan gått fel , det såg så fint ut i ugnen.
Jessica says:
Mitt blir betydligt mörkare och inte sådär gult å ljust.. vad kan bli fel?
Jenny says:
Ska det inte vara ngt mjöl i?
LCHF-arkivet says:
Pofiber är det “mjöl” man använder.
Kattis says:
Mitt blev mörkare än den på din bild.