En riktigt Carbonara innehåller pasta och ingen grädde. Jag ville dock göra en Carbonara som var lite mer LCHF och kom fram till det här receptet.
Riktigt gott och krämigt!
Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.
Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.
Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.
Låt puttra i cirka fem minuter.
Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)
Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.
Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.
Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.
Låt puttra i cirka fem minuter.
Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)
Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.