Carbonara LCHF-style
0
Innehåll
En riktigt Carbonara innehåller pasta och ingen grädde. Jag ville dock göra en Carbonara som var lite mer LCHF och kom fram till det här receptet.
Riktigt gott och krämigt!
Total tid: 30 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 240 g bacon 2 paket
- 100 g gul lök
- 3 dl Grädde
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 10 g vitlök
- 500 g vitkål
- 100 g parmesanost
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.
- Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.
- Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.
- Låt puttra i cirka fem minuter.
- Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)
- Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
En otroligt god Carbonara det var inte sista gången jag gör den