Carbonara LCHF-style

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 8 röster - Betygsätt

En riktigt Carbonara innehåller pasta och ingen grädde. Jag ville dock göra en Carbonara som var lite mer LCHF och kom fram till det här…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Carbonara LCHF-style
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En riktigt Carbonara innehåller pasta och ingen grädde. Jag ville dock göra en Carbonara som var lite mer LCHF och kom fram till det här receptet.

Riktigt gott och krämigt!

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 240 g Bacon
 100 g Lök (gul)
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 10 g Vitlök
 500 g Vitkål

 

Gör så här:

1

Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.

2

Stek det i lite smör/olivolja.

3

Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.

4

Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.

5

Låt puttra i cirka fem minuter.

6

Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)

7

Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 240 g Bacon
 100 g Lök (gul)
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 10 g Vitlök
 500 g Vitkål

Instruktioner

1

Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.

2

Stek det i lite smör/olivolja.

3

Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.

4

Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.

5

Låt puttra i cirka fem minuter.

6

Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)

7

Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.

Carbonara LCHF-style
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida