Detta LCHF-recept på avokadochokladbollar är ett otroligt bra alternativ till vanliga chokladbollar eller de som har sötningsmedel i sig. Feta, goda och nyttiga!
Mejerifria och naturligt glutenfria.
Receptet ger ungefär 15 bollar á 10 gram.
Här kan du köpa en god ekologisk choklad
Recept och bild: Cecilia Folkesson
(Cecilia är även licensierad kostrådgivare. Så behöver du lite extra hjälp, så kontakta henne.)
Smält chokladen
Mosa avokadon
Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet.
Ställ i kylen cirka en timme.
Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom.
Rulla de i kakao.
Förvara kallt eller frys in och ha till senare.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält chokladen
Mosa avokadon
Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet.
Ställ i kylen cirka en timme.
Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom.
Rulla de i kakao.
Förvara kallt eller frys in och ha till senare.
Julia says:
Jättegott
LCHF-arkivet says:
Kul att du tyckte om dem!
Tack så mycket för återkopplingen.
Ulrika says:
Hej, ser jätte goda ut, misstänker att jag smälter chokladen och nosar avocadon, blandar i resten, eller kör jag allt i mixer (choklad smält förstås)?