Beskrivning - Information
Detta LCHF-recept på avokadochokladbollar är ett otroligt bra alternativ till vanliga chokladbollar eller de som har sötningsmedel i sig. Feta, goda och nyttiga!
Mejerifria och naturligt glutenfria.
Receptet ger ungefär 15 bollar á 10 gram.
Här kan du köpa en god ekologisk choklad
Recept och bild: Cecilia Folkesson
(Cecilia är även licensierad kostrådgivare. Så behöver du lite extra hjälp, så kontakta henne.)
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Smält chokladen
Mosa avokadon
Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet.
Ställ i kylen cirka en timme.
Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom.
Rulla de i kakao.
Förvara kallt eller frys in och ha till senare.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält chokladen
Mosa avokadon
Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet.
Ställ i kylen cirka en timme.
Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom.
Rulla de i kakao.
Förvara kallt eller frys in och ha till senare.
Julia says:
Jättegott
LCHF-arkivet says:
Kul att du tyckte om dem!
Tack så mycket för återkopplingen.
Ulrika says:
Hej, ser jätte goda ut, misstänker att jag smälter chokladen och nosar avocadon, blandar i resten, eller kör jag allt i mixer (choklad smält förstås)?