Cecilias avokadochokladbollar
0
Innehåll
Detta LCHF-recept på avokadochokladbollar är ett otroligt bra alternativ till vanliga chokladbollar eller de som har sötningsmedel i sig. Feta, goda och nyttiga!
Mejerifria och naturligt glutenfria.
Receptet ger ungefär 15 bollar á 10 gram.
Här kan du köpa en god ekologisk choklad
Recept och bild: Cecilia Folkesson
(Cecilia är även licensierad kostrådgivare. Så behöver du lite extra hjälp, så kontakta henne.)
Total tid: 15 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 1 st avokado (mogen)
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
- 1 krm vaniljpulver
- 1,5 msk kakaopulver
- 2 msk kakaopulver (att rulla i)
Instruktioner
- Smält chokladen
- Mosa avokadon
- Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet. Ställ i kylen cirka en timme.
- Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom. Rulla de i kakao. Förvara kallt eller frys in och ha till senare.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!