Chaffles – Ost och äggvåfflor

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 74 röster - Betygsätt

Chaffles (Cheese waffles) är alltså en ost- och äggvåffla och det har tagit internet med storm, speciellt i USA där receptet har sitt ursprung. I…

Läs mer 23 kommentarer Skriv ut
Chaffles – Ost och äggvåfflor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Beskrivning - Information

Chaffles (Cheese waffles) är alltså en ost- och äggvåffla och det har tagit internet med storm, speciellt i USA där receptet har sitt ursprung.
I grundreceptet så använder man sig av två enkla ingredienser, ägg och färdigriven mozzarellaost.
Dock så kan man använda sig av vilken riven ost som helst.
Det som avgör lite är vad du ska använda dina Chaffles till. Om du ska göra "söta" våfflor, så använd gärna färdigriven mozzarella då, för den är ju ganska så smaklös och inte alls så salt som vanlig ost.
Ska du göra typ en sandwich med fyllning mellan som är mer matig, då kan du variera ditt val av ost vilket kommer att påverka smaken på olika sätt.

Chaffles kan man äta precis som de är, som en våffla tillsammans med bär och grädde, annars kan man använda det som en typ av bröd om man vill det och fylla med massor av gott pålägg.
Testa att fylla den med majonnäs, pastrami/skinka, ost, tomat, gurka och gör en dubbelmacka av det. Grymt gott!

Vilket våffeljärn?
För att få absolut bästa resultat så bör man använda ett våffeljärn för belgiska våfflor. Det funkar dock att använda ett vanligt våffeljärn, men då får du inte den tjockleken som man vill eftersträva.

Just de tjocka belgiska våfflorna hjälper till att behålla en eventuell fyllning i hålen så det är absolut värt att införskaffa sig ett nytt våffeljärn.

Här har du några olika alternativ onlineshoppar med belgiska våffeljärn du kan köpa, i olika prisklasser.

- Tretti.se
- Bagaren & Kocken
- Kitchentime
- Kökets favoriter

Här är ett exempel på ett prisvärt våffeljärn från Kitchentime, 347:- (190911)

Köp prisvärt våffeljärn

Bild och receptinspiration: Henrik Ågotnes

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 st Ägg
 2,50 deciliter Riven ost
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt igång ditt våffeljärn så det blir varmt.

2

Vispa ihop ägg och ost i en bunke.
För att få lite slätare smet, kan du mixa ihop det hela.

3

Häll smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan har fått en fin gyllene färg.

4

Ta och servera direkt. Här ser du ett serveringsförslag med lite senap, ost och salami.

Chaffles – Ost och äggvåfflor

5

Så här kan det också se ut. Massor av goda fyllningar.

Chaffles – Ost och äggvåfflor

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 74

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Ägg
 2,50 deciliter Riven ost

Instruktioner

1

Sätt igång ditt våffeljärn så det blir varmt.

2

Vispa ihop ägg och ost i en bunke.
För att få lite slätare smet, kan du mixa ihop det hela.

3

Häll smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan har fått en fin gyllene färg.

4

Ta och servera direkt. Här ser du ett serveringsförslag med lite senap, ost och salami.

Chaffles – Ost och äggvåfflor

5

Så här kan det också se ut. Massor av goda fyllningar.

Chaffles – Ost och äggvåfflor

Chaffles – Ost och äggvåfflor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida