En matig, god, vegetarisk och glutenfri champinjon och rödlökspaj med massor av goda ingredienser. Champinjoner, rödlök, fetaost och soltorkade tomater i en härlig symfoni av smaker.
Den här pajen fungerar kanon om du äter LCHF/lowcarb och pajskalet är som sagt glutenfritt med så det funkar kanon till de som inte tål gluten.
Pajskalet som jag har använt är detta: Godaste LCHF-pajskalet
Den här pajen funkar riktigt bra att servera kall på en plockbuffé.
Om du vill göra detta till en komplett måltid, så kan jag varmt rekommendera att göra en god sallad som tillbehör. Här har du några tips:
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Skiva löken och skär ner champinjonerna i lagom stora bitar. Strimla eller hacka ner tomaterna i mindre bitar.
Bryn champinjonerna i smöret, blanda ner löken och tomaterna mot slutet så att löken får gå med och bli lite mjuk. Salta och peppra lite och tillsätt oreganon. Dra sedan av från spisen och låt svalna.
Blanda grädde, ägg och crème fraiche i en bunke. smula ner fetaosten och tillsätt den rivna osten. Vispa runt det lite så att allt blandas och blanda sedan ner svamp och lökblandningen. Salta och peppra lite. Tänk på att fetaosten kan vara salt, så var försiktig med saltet.
Häll smeten i pajskalet och sätt in den i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Ta ut och servera med en god sallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Skiva löken och skär ner champinjonerna i lagom stora bitar. Strimla eller hacka ner tomaterna i mindre bitar.
Bryn champinjonerna i smöret, blanda ner löken och tomaterna mot slutet så att löken får gå med och bli lite mjuk. Salta och peppra lite och tillsätt oreganon. Dra sedan av från spisen och låt svalna.
Blanda grädde, ägg och crème fraiche i en bunke. smula ner fetaosten och tillsätt den rivna osten. Vispa runt det lite så att allt blandas och blanda sedan ner svamp och lökblandningen. Salta och peppra lite. Tänk på att fetaosten kan vara salt, så var försiktig med saltet.
Häll smeten i pajskalet och sätt in den i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Ta ut och servera med en god sallad.
Gullvig Fagerström says:
Hur många kolhydrater finns i denna rätt
Marie Norberg says:
Hej, pajdegen var väldigt lös. Jag gjorde efter receptet, men jag hällde på lite mer mandelmjöl. Fortfarande ganska lös deg. Men annars när den var klar var den SÅ god . Klart godkänd
LCHF-arkivet says:
Hm, märkligt att pajdegen blev lös. Det brukar den inte bli för mig.
Ann Bengtsson says:
Ska det vara 1/2 dl vatten i pajdegen?