Cheese pops är naggande goda ostsnacks som passar lika bra till fredagsmyset som till salladen! En del ostsorter kommer poppa som popcorn i ugnen och en del sorter reser sig och blir puffiga. Oavsett vilket blir det lika gott!
Det här tillvägagångssättet utgår ifrån en varmluftsugn. Om man använder en vanlig ugn kan gradantalet behöva ökas på något.
Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt
Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub
Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.
Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.
Ta ut plåten och låt dem svalna helt
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt
Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub
Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.
Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.
Ta ut plåten och låt dem svalna helt
Marina Källström says:
Fantastiskt gott😀
Marina Källström says:
Super gott😀
Lisette says:
Måste man ta ut osten medan ugnen ökar till 200°, eller ska de stå kvar och börjar de 5-7 minuterna när ugn har rätt temperatur?
Lchfchristine says:
Låt dem stå kvar och starta tiden direkt☺️
Nancy says:
Funkar det med en air fryer?