Cheese Pops / Poppad ost

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 66 röster - Betygsätt

Cheese pops är naggande goda ostsnacks som passar lika bra till fredagsmyset som till salladen! En del ostsorter kommer poppa som popcorn i ugnen och…

Läs mer 4 kommentarer
Cheese Pops / Poppad ost
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning1 tim 10 minTotalt1 tim 20 min

Beskrivning - Information

Cheese pops är naggande goda ostsnacks som passar lika bra till fredagsmyset som till salladen! En del ostsorter kommer poppa som popcorn i ugnen och en del sorter reser sig och blir puffiga. Oavsett vilket blir det lika gott!

Det här tillvägagångssättet utgår ifrån en varmluftsugn. Om man använder en vanlig ugn kan gradantalet behöva ökas på något.

Ingredienser

Mängd1 Portion
 100 g Ost

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt

2

Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub

3

Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.

4

Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.

5

Ta ut plåten och låt dem svalna helt

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 66

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Ost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt

2

Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub

3

Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.

4

Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.

5

Ta ut plåten och låt dem svalna helt

Cheese Pops / Poppad ost

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida