Hoppa till innehåll
Open navigation

Cheese Pops / Poppad ost

3,06 av 52 röster
Sparat av: st
Cheese Pops / Poppad ost
Cheese pops är naggande goda ostsnacks som passar lika bra till fredagsmyset som till salladen! En del ostsorter kommer poppa som popcorn i ugnen och en del sorter reser sig och blir puffiga. Oavsett vilket blir det lika gott!Det här tillvägagångssättet utgår ifrån en varmluftsugn. Om man använder en vanlig ugn kan gradantalet behöva ökas på något.
3,06 av 52 röster
Sparat av: st
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

  • 100 g Ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt
  • Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub
  • Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.
  • Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.
  • Ta ut plåten och låt dem svalna helt
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg