Cheesecake brownies

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Ok, gillar du brownies? Gillar du cheesekake? Då jäklar ska du minsann testa de här otroligt goda cheesecake brownies. En kombination av cheesecake och brownies…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Cheesecake brownies
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning20 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ok, gillar du brownies?
Gillar du cheesekake?
Då jäklar ska du minsann testa de här otroligt goda cheesecake brownies.
En kombination av cheesecake och brownies som går helt i lchf-tappning.

Räkna med att kakan är otroligt mäktig, så du får lätt ut 12 bitar, kanske ännu fler.

Är du ute efter en mer klassisk cheesecake som man bakar i ugn med ett tjockt lager färskost, då ska du testa på min cheesecake med blåbärsspegel.

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Brownies
 175 g Smör
 1,50 deciliter Sukrin
 1,25 deciliter Kakaopulver
 1 tsk Bakpulver
 1 msk Kokosmjöl
 4 Ägg (rumstempererade)
 0,50 tsk Salt
 1 tsk Vaniljpulver
Cheesecake
 200 g Cream cheese (rumstempererad)
 1 Ägg (rumstempererat)
 3 msk Sukrin
 ¼ tsk Vaniljpulver

 

Gör så här:

Brownies
1

Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).

2

Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.

3

Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.

4

Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.

5

Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.

6

Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.

Cheesecakesmeten
7

Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.

Montering av kakan
8

Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.

9

Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.

10

Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.

Cheesecake brownies

11

Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.

Cheesecake brownies

12

Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.

Cheesecake brownies

13

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.

14

Ta ut och njut av en god kaka!

Cheesecake brownies

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Brownies
 175 g Smör
 1,50 deciliter Sukrin
 1,25 deciliter Kakaopulver
 1 tsk Bakpulver
 1 msk Kokosmjöl
 4 Ägg (rumstempererade)
 0,50 tsk Salt
 1 tsk Vaniljpulver
Cheesecake
 200 g Cream cheese (rumstempererad)
 1 Ägg (rumstempererat)
 3 msk Sukrin
 ¼ tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Brownies
1

Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).

2

Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.

3

Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.

4

Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.

5

Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.

6

Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.

Cheesecakesmeten
7

Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.

Montering av kakan
8

Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.

9

Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.

10

Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.

Cheesecake brownies

11

Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.

Cheesecake brownies

12

Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.

Cheesecake brownies

13

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.

14

Ta ut och njut av en god kaka!

Cheesecake brownies

Cheesecake brownies
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Lia Svensson
    Lia Svensson says:

    Tack!! För all inspiration du alltid ger. Har tack vare denna sidan blivit hälsosammare <3

    Hoppas att du håller dig frisk <3
    Handla på nätet är mitt tips vid dessa Coronatider <3<3<3

  • Profilbild för Kristina Magnusson
    Kristina Magnusson says:

    Provbakade denna idag, inget blev som på bilderna, chokladsmeten väldigt lös! Undrar över kokosmjölet 1msk skulle tro att det mer handlar om dl …? Eller kanske bara äggulor..? Även cheesecakesmeten rinnig gick inte alls att klicka ut! Den behöver nog snarare 45-50 än 20-25… i ugnen….blev iaf god!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida