Cheesecake brownies
Skapat:
16 mars, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Ok, gillar du brownies?
Gillar du cheesekake?
Då jäklar ska du minsann testa de här otroligt goda cheesecake
brownies.
En kombination av cheesecake och brownies som går helt i
lchf-tappning.
Räkna med att kakan är otroligt mäktig, så du får lätt ut 12 bitar, kanske ännu fler.
Är du ute efter en mer klassisk cheesecake som man bakar i ugn med ett tjockt lager färskost, då ska du testa på min cheesecake med blåbärsspegel.
Total tid:
50 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Brownies
- 175 g Smör
- 85 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1,5 dl Sukrin
- 1,25 dl Kakaopulver
- 1 tsk Bakpulver
- 1 msk Kokosmjöl
- 4 Ägg (rumstempererade)
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk Vaniljpulver
Cheesecake
- 200 g Cream cheese (rumstempererad)
- 1 Ägg (rumstempererat)
- 3 msk Sukrin
- ¼ tsk Vaniljpulver
Instruktioner
Brownies
- Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
- Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.
- Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.
- Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop. Ställ åt sidan en liten stund.
Cheesecakesmeten
- Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.
Montering av kakan
- Ta en ugnsfast form cirka 20×25 cm och klä med bakplåtspapper.
- Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.
- Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.
- Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.
- Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kakan skall vara lite halvlös i mitten.
- Ta ut och njut av en god kaka!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!