Ok, gillar du brownies?
Gillar du cheesekake?
Då jäklar ska du minsann testa de här otroligt goda cheesecake brownies.
En kombination av cheesecake och brownies som går helt i lchf-tappning.
Räkna med att kakan är otroligt mäktig, så du får lätt ut 12 bitar, kanske ännu fler.
Är du ute efter en mer klassisk cheesecake som man bakar i ugn med ett tjockt lager färskost, då ska du testa på min cheesecake med blåbärsspegel.
Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.
Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.
Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.
Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.
Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.
Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.
Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.
Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.
Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.
Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.
Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.
Ta ut och njut av en god kaka!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.
Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.
Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.
Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.
Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.
Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.
Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.
Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.
Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.
Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.
Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.
Ta ut och njut av en god kaka!
Lia Svensson says:
Tack!! För all inspiration du alltid ger. Har tack vare denna sidan blivit hälsosammare <3
Hoppas att du håller dig frisk <3
Handla på nätet är mitt tips vid dessa Coronatider <3<3<3
Kristina Magnusson says:
Provbakade denna idag, inget blev som på bilderna, chokladsmeten väldigt lös! Undrar över kokosmjölet 1msk skulle tro att det mer handlar om dl …? Eller kanske bara äggulor..? Även cheesecakesmeten rinnig gick inte alls att klicka ut! Den behöver nog snarare 45-50 än 20-25… i ugnen….blev iaf god!
LCHF-arkivet says:
Hm, mycket märkligt. Jag har ju själv bakat den och det är exakt de måtten som jag angett.
Isa says:
Hade samma “problem” som Kristina.
Men gott!