Cheesecake med bär

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett recept på en cheesecake som snurrat på nätet i olika forum, som jag tyckte såg gott ut. Bara ett måste att testa för mig…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ostkaka med bär
ANNONS
3778126369bb3ec2f3e2e89c77ae4b18?s=96&d=mm&r=gSkaparei Ginas kökFörberedelse40 minTillagning1 tim 10 minTotalt1 tim 50 min

Beskrivning - Information

Ett recept på en cheesecake som snurrat på nätet i olika forum, som jag tyckte såg gott ut. Bara ett måste att testa för mig med. Och visst smakade det bra 🙂

Jag finns också på Instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt på Facebook: LCHF - i Ginas kök (recepten på finska).

En annan god cheesecake är denna: Cheesecake med blåbärsspegel.

ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Botten
 75 g smält smör
 2,50 deciliter mandelmjöl
 2 msk sötning
Ostfyllning
 600 g Philadelphia färskost eller Mascarpone
 200 g grekisk eller turkisk youghurt
 4 st ägg
 1 dl sötning
 0,50 st citronsaft + rivet skal
 100 g frysta bär
ANNONS

Gör så här:

Bottnet
1

Blanda ingredienserna i det smälta smöret och tryck ner det i en papprad kakform med löstagbara kanter (c20-22cm).

2

Grädda i 200'C c.10min.

Ostmassa
3

Vispa med elvisp alla ingredienser i en bunke (förutom bären) tills massan är slät.

4

Häll massan i formen utanpå bottnet och strö bären utanpå.

5

Tips; för att ostmassan inte skall rymma, lägger jag den första kakformen in i en som är en nummer större, och viker bakplåtspappret uppåt.

Ostkaka med bär

6

Grädda i 175'C c. en timme och låt den svalna och sätta sig i kylen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Botten
 75 g smält smör
 2,50 deciliter mandelmjöl
 2 msk sötning
Ostfyllning
 600 g Philadelphia färskost eller Mascarpone
 200 g grekisk eller turkisk youghurt
 4 st ägg
 1 dl sötning
 0,50 st citronsaft + rivet skal
 100 g frysta bär

Instruktioner

Bottnet
1

Blanda ingredienserna i det smälta smöret och tryck ner det i en papprad kakform med löstagbara kanter (c20-22cm).

2

Grädda i 200'C c.10min.

Ostmassa
3

Vispa med elvisp alla ingredienser i en bunke (förutom bären) tills massan är slät.

4

Häll massan i formen utanpå bottnet och strö bären utanpå.

5

Tips; för att ostmassan inte skall rymma, lägger jag den första kakformen in i en som är en nummer större, och viker bakplåtspappret uppåt.

Ostkaka med bär

6

Grädda i 175'C c. en timme och låt den svalna och sätta sig i kylen.

Cheesecake med bär
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida