Cheesecakeglass

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna cheesecakeglassen är ju helt grymt god och innehåller väldigt få ingredienser jämfört med de "godkända" glassarna som finns att köpa i affärerna. De glassarna…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Cheesecakeglass
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Denna cheesecakeglassen är ju helt grymt god och innehåller väldigt få ingredienser jämfört med de "godkända" glassarna som finns att köpa i affärerna.
De glassarna innehåller ju ofta en innehållsförteckning längre än en toarulle.

Nä, här är det få ingredienser som ger gott som smak istället.

När det gäller smaksättningen så kan du smaksätta med i stort sett vad du vill som du tycker är gott. Citron, blåbär, jordgubbar, lakritspulver, kakao eller ja vad du nu känner för och tycker om.

Grunden är vanilj i alla fall.

Detta receptet ger mellan 1,5-2 liter färdig glass.

Recept och bild: Yvette

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 200 g Färskost
 2 deciliter Turkisk yoghurt
 1,50 deciliter Sötning
 3 deciliter Grädde
 Valfri smaksättning
Tips på tillbehör

 

Gör så här:

1

Vispa ihop alla ingredienser utom grädden så det blir riktigt fluffigt.

2

Tillsätt sedan grädden (ovispad) och vispa till du har en smet som är luftig men fortfarande flytande.

3

Kör sedan i glassmaskin om du har det tills det att glassen är klar.
Om du inte har glassmaskin så fryser du in det i en bunke och tar ut den cirka varje 30 minuter och vispar till den lite, på så vis så fryser den mer jämnt och behåller luftigheten.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Färskost
 2 deciliter Turkisk yoghurt
 1,50 deciliter Sötning
 3 deciliter Grädde
 Valfri smaksättning
Tips på tillbehör

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser utom grädden så det blir riktigt fluffigt.

2

Tillsätt sedan grädden (ovispad) och vispa till du har en smet som är luftig men fortfarande flytande.

3

Kör sedan i glassmaskin om du har det tills det att glassen är klar.
Om du inte har glassmaskin så fryser du in det i en bunke och tar ut den cirka varje 30 minuter och vispar till den lite, på så vis så fryser den mer jämnt och behåller luftigheten.

Cheesecakeglass
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida