Denna cheesecakeglassen är ju helt grymt god och innehåller väldigt få ingredienser jämfört med de "godkända" glassarna som finns att köpa i affärerna.
De glassarna innehåller ju ofta en innehållsförteckning längre än en toarulle.
Nä, här är det få ingredienser som ger gott som smak istället.
När det gäller smaksättningen så kan du smaksätta med i stort sett vad du vill som du tycker är gott. Citron, blåbär, jordgubbar, lakritspulver, kakao eller ja vad du nu känner för och tycker om.
Grunden är vanilj i alla fall.
Detta receptet ger mellan 1,5-2 liter färdig glass.
Recept och bild: Yvette
Vispa ihop alla ingredienser utom grädden så det blir riktigt fluffigt.
Tillsätt sedan grädden (ovispad) och vispa till du har en smet som är luftig men fortfarande flytande.
Kör sedan i glassmaskin om du har det tills det att glassen är klar.
Om du inte har glassmaskin så fryser du in det i en bunke och tar ut den cirka varje 30 minuter och vispar till den lite, på så vis så fryser den mer jämnt och behåller luftigheten.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser utom grädden så det blir riktigt fluffigt.
Tillsätt sedan grädden (ovispad) och vispa till du har en smet som är luftig men fortfarande flytande.
Kör sedan i glassmaskin om du har det tills det att glassen är klar.
Om du inte har glassmaskin så fryser du in det i en bunke och tar ut den cirka varje 30 minuter och vispar till den lite, på så vis så fryser den mer jämnt och behåller luftigheten.
Kristin Vedin says:
Kan man ersätta yoghurten med annan vätska
LCHF-arkivet says:
Ja, det borde väl gå, men det blir inte samma smakbild.