Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cheesecakeglass

Inga röster än
Cheesecakeglass

Denna cheesecakeglassen är ju helt grymt god och innehåller väldigt få ingredienser jämfört med de ”godkända” glassarna som finns att köpa i affärerna.
De glassarna innehåller ju ofta en innehållsförteckning längre än en toarulle.

Nä, här är det få ingredienser som ger gott som smak istället.

När det gäller smaksättningen så kan du smaksätta med i stort sett vad du vill som du tycker är gott. Citron, blåbär, jordgubbar, lakritspulver, kakao eller ja vad du nu känner för och tycker om.

Grunden är vanilj i alla fall.

Detta receptet ger mellan 1,5-2 liter färdig glass.

Recept och bild: Yvette

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Tips på tillbehör

  • Chokladsås som stelnar
  • Enkel, varm chokladsås

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser utom grädden så det blir riktigt fluffigt.
  • Tillsätt sedan grädden (ovispad) och vispa till du har en smet som är luftig men fortfarande flytande.
  • Kör sedan i glassmaskin om du har det tills det att glassen är klar. Om du inte har glassmaskin så fryser du in det i en bunke och tar ut den cirka varje 30 minuter och vispar till den lite, på så vis så fryser den mer jämnt och behåller luftigheten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg