Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cheex – krispiga ostkex

4,20 av 26 röster
Cheex – krispiga ostkex

Cheex, eller krispiga ostkex är ett recept från Monika som jag fick lov att lägga upp här. Det är krispiga och riktigt goda kex, som blir helt perfekt att ha på ostbrickan, helt perfekta för dig som äter LCHF.
Framtaget av en som äter lchf, för dig som äter lchf. Kan inte bli bättre än så!

I receptet används det cheddar, men det går säkerligen att använda annan hårdost.

Smaksättningen kan man leka lite med och testa lite olika varianter. Paprikapulver, lökpulver och oregano eller varför inte vitlökspulver, rosmarin och lite salt? Testa lite olika varianter och smak dig fram till den absolut bästa smaksättningen av dina Cheex.

Recept och bild: Monika Wallenius

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Monika Wallenius

Ingredienser

  • 3 dl Cheddarost, riven
  • 1 dl Mandelmjöl
  • Smaksättning efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda ihop ingredienserna. Börja lätt och försiktigt och när allt har fördelats så kan du jobba ihop allt till en deg.
  • Rulla små runda bollar och lägg på en plåt.
    Cheex – krispiga ostkex
  • Platta till de så att de blir platta och tunna.
    Cheex – krispiga ostkex
  • Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 minuter.
  • Ta ut och låt de svalna.
    Cheex – krispiga ostkex
  • Servera antingen till en ostbricka eller varför inte med lite kaviar, smetana och rödlök?
    Cheex – krispiga ostkex
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,20 from 26 votes (26 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg