Cheex, eller krispiga ostkex är ett recept från Monika som jag fick lov att lägga upp här. Det är krispiga och riktigt goda kex, som blir helt perfekt att ha på ostbrickan, helt perfekta för dig som äter LCHF.
Framtaget av en som äter lchf, för dig som äter lchf. Kan inte bli bättre än så!
I receptet används det cheddar, men det går säkerligen att använda annan hårdost.
Smaksättningen kan man leka lite med och testa lite olika varianter. Paprikapulver, lökpulver och oregano eller varför inte vitlökspulver, rosmarin och lite salt? Testa lite olika varianter och smak dig fram till den absolut bästa smaksättningen av dina Cheex.
Recept och bild: Monika Wallenius
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop ingredienserna. Börja lätt och försiktigt och när allt har fördelats så kan du jobba ihop allt till en deg.
Rulla små runda bollar och lägg på en plåt.
Platta till de så att de blir platta och tunna.
Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 minuter.
Ta ut och låt de svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop ingredienserna. Börja lätt och försiktigt och när allt har fördelats så kan du jobba ihop allt till en deg.
Rulla små runda bollar och lägg på en plåt.
Platta till de så att de blir platta och tunna.
Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 minuter.
Ta ut och låt de svalna.
Marie Steen says:
Hej! Blev kanongoda!
Hur ska de förvaras?
Hälsningar Marie
LCHF-arkivet says:
Jag skulle gissa i en burk i skafferiet.
Monika says:
Hej!
Kul att du gillar dem!
Jag förvarar dem faktiskt på bänken öppet på ett fat. Då vet jag att krispet behålls, men det funkar säkert i en burk också.
Gittan says:
Hej.
Tror du att man kan frysa dem till senare tillfälle
Elisabeth says:
Bur många bollar/kex blir det?
Rosine says:
Jag undrar också hur många det blir. Fattar att det är olika beroende på hur man gör dem, men hur många brukar du få på en plåt?
Jon Doe says:
Undrar detsamma
Ingeborg Andersen says:
Jag fick en plåt full, tio ganska stora kex, på en omgång. Jättegoda med lite basilika i också! Smaskens!
Josefine says:
Hej, går det att byta ut mandelmjölet till något annat mjöl. Har tröttnat så på mandelmjölet.
Kajsa says:
Jag undrar detsamma som Josefin ovan. Jag är dödstrött på smaken av mandelmjöl som tränger igenom allt!