Chicken crust pizza är helt sjukt gott och för dig som till exempel gillar KFC och chicken nuggets. Detta receptet ger en riktigt tunn och fin botten, krispiga kanter och massa god smak.
Chicken crust pizza är en slags proteinpizza med botten gjord på riven kycklingfilé, riven mozzarella och ägg. Man kavlar ut det, ugnssteker den krispig och lägger på topping i en andra omgång in i ugnen.
Om jag hade haft en pizzeria så hade det här varit den som hade namnet "Ketolivets Special", den där pizzan du går till just den pizzerian för att gå.
Det är cirka 6 kolhydrater per pizza.
Glöm för all del inte bort att ingen pizza är komplett utan en god pizzasallad till.
Besök mig gärna på @ketolivet för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida Ketolivet.se
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Riv kycklingen (kokt/grillad och kall) – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.
Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.
Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt)
Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.
I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.
När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Riv kycklingen (kokt/grillad och kall) – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.
Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.
Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt)
Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.
I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.
När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!
Aina says:
Hvor kjøper du Chocula i Oslo og hvilken Parmasan ost passer best med tanke på karbohydrater? 🙂
Ketolivet says:
Hei, Hot sauce kjøper jeg hos Meny. De har flere sorter med 0 eller nesten 0 karbo.
Når det kommer til Parmesan er det enkelt, alle har 0 karbohydrater (aner ikke hvordan det er med ferdigrevet, men kjøp i bit). Så der er det bara å kjøpe så god som lommeboken tillater. 😄