Att göra egna chicken nuggets, eller kyckling nuggets när man äter LCHF, det är faktiskt helt genomförbart och det är helt galet gott!
Det är lite jobb och småbökigt, men med lite planering och tålamod så får man en måltid som är hur god som helst.
När du skall fritera så kan du använda dig av en fritös, eller bara värma upp olja i en kastrull. Tänk på att ha ett lock i närheten om du skall fritera i en kastrull och häll ALDRIG vatten på oljan om den skulle börja brinna.
Som olja kan du använda dig av vanlig rapsolja eller köpa en färdig friteringsolja.
Fläsksvålarna som du skall använda är de man köper i butik som är tillagade/torkade.
Servera med en god vitlöksdipp t ex.
Är du intresserad av att köpa en fritös så hittar du en hel del här: Köp en fritös
Kör fläsksvålarna i en matberedare/mixer så att det blir till ett mjöl.
Ta fram tre djupa tallrikar.
Blanda pofiber, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och svartpeppar i en tallrik.
Vispa äggen och vattnet med en gaffel i en tallrik.
Häll upp fläskvålsmjölet i en tallrik.
Skär upp kycklingen i ungefär lika stora bitar, cirka 6 bitar per filé.
Nu skall vi panera alla bitar. Vänd kycklingen i pofiberblandningen först, sedan i ägget och sist i fläskvålarna. Lägg bitarna på en tallrik så länge tills det att du har panerat alla.
Lägg försiktigt ner några bitar i oljan och låt dem friteras till de har en gyllenbrun och fin färg. Det tar cirka 5-8 minuter.
Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.
Servera direkt och njut av otroligt goda nuggets!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Kör fläsksvålarna i en matberedare/mixer så att det blir till ett mjöl.
Ta fram tre djupa tallrikar.
Blanda pofiber, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och svartpeppar i en tallrik.
Vispa äggen och vattnet med en gaffel i en tallrik.
Häll upp fläskvålsmjölet i en tallrik.
Skär upp kycklingen i ungefär lika stora bitar, cirka 6 bitar per filé.
Nu skall vi panera alla bitar. Vänd kycklingen i pofiberblandningen först, sedan i ägget och sist i fläskvålarna. Lägg bitarna på en tallrik så länge tills det att du har panerat alla.
Lägg försiktigt ner några bitar i oljan och låt dem friteras till de har en gyllenbrun och fin färg. Det tar cirka 5-8 minuter.
Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.
Servera direkt och njut av otroligt goda nuggets!
Veronica says:
Funkar det med kokosolja?
LCHF-arkivet says:
Ja, det funkar. Dock så blir det ganska så dyrt och man bör använda en smaklös variant i så fall.
Josefine says:
Fungerar detta i airfryer?
LCHF-arkivet says:
Jag tror det är svårt att få rätt krisp i en airfryer. Det är ju mer som att laga mat i en varmluftsugn.
Marie Bizzozero says:
Så jäkla goda.. kommer göras fler ggr…