Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chilirostad blomkål

Inga röster än
Chilirostad blomkål

Chilirostad blomkål är ett sånt där superenkelt tillbehör som man kan ha till det mesta egentligen.

Det funkar faktiskt att äta både varmt och kallt, så om du gör mycket av det, så kan du absolut äta det kallt dagen efter om du vill.

Helt perfekt som tillbehör till sommarens grillade tillsammans med goda såser till grillat.

Det här receptet innehåller inga angivna mängder, utan du gör så mycket du vill och smaksätter efter eget tycke, så det är mer inspiration för dig att testa vilken hetta du vill ha.

Recept och bild: Linda

Total tid: 25 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°, och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Skär av buketterna av blomkålshuvudet och skär dem i ca 1/2 cm skivor, lägg dem i en skål och krydda efter smak, häll lite olivolja på och blanda runt.
  • Lägg ut dem på plåten och grädda dem i ugnen tills de får fin färg, man kan behöva röra runt lite med en stekspade någon gång under tiden.Det tar cirka 15-25 minuter beroende på hur bra ugn du har.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg