Chilirostad blomkål är ett sånt där superenkelt tillbehör som man kan ha till det mesta egentligen.
Det funkar faktiskt att äta både varmt och kallt, så om du gör mycket av det, så kan du absolut äta det kallt dagen efter om du vill.
Helt perfekt som tillbehör till sommarens grillade tillsammans med goda såser till grillat.
Det här receptet innehåller inga angivna mängder, utan du gör så mycket du vill och smaksätter efter eget tycke, så det är mer inspiration för dig att testa vilken hetta du vill ha.
Recept och bild: Linda
Sätt ugnen på 200°, och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Skär av buketterna av blomkålshuvudet och skär dem i ca 1/2 cm skivor, lägg dem i en skål och krydda efter smak, häll lite olivolja på och blanda runt.
Lägg ut dem på plåten och grädda dem i ugnen tills de får fin färg, man kan behöva röra runt lite med en stekspade någon gång under tiden.
Det tar cirka 15-25 minuter beroende på hur bra ugn du har.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°, och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Skär av buketterna av blomkålshuvudet och skär dem i ca 1/2 cm skivor, lägg dem i en skål och krydda efter smak, häll lite olivolja på och blanda runt.
Lägg ut dem på plåten och grädda dem i ugnen tills de får fin färg, man kan behöva röra runt lite med en stekspade någon gång under tiden.
Det tar cirka 15-25 minuter beroende på hur bra ugn du har.