Chimichurri

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 10 röster - Betygsätt

Chimichurri är en marinad som man även kan använda som en typ av sås/dressing till framförallt kött men även kyckling, fisk och skaldjur gifter sig…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chimichurri
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min

Beskrivning - Information

Chimichurri är en marinad som man även kan använda som en typ av sås/dressing till framförallt kött men även kyckling, fisk och skaldjur gifter sig fint med en god chimichurri.

Använd en del till att marinera ditt kött och en del till serveringen. Otroligt gott är det iaf!

Blandpersilja är att föredra då den har en godare smak, men det går även med vanlig krusbladig persilja.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 st Bladpersilja (kruka)
 8 st Vitlöksklyftor
 1 3/4 dl Olivolja
 1/2 dl Rödvinsvinäger
 1 msk Saften av citron
 1 msk Rödlök (finhackad)
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

1

Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

2

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

3

Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Bladpersilja (kruka)
 8 st Vitlöksklyftor
 1 3/4 dl Olivolja
 1/2 dl Rödvinsvinäger
 1 msk Saften av citron
 1 msk Rödlök (finhackad)
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

2

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

3

Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

Chimichurri

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida